Polisen i Nya Zeeland hade tur — beväpnad terroristövning i Christchurchs centrum samtidigt som terrordådet genomfördes

TERRORDÅDET PÅ NYA ZEELAND. 50 personer mördades när terroristen Brenton Tarrant attackerade två moskéer i staden Christchurch. Men polisen hade tur som kunde gripa Tarrant så snabbt, för under pågående terrordåd genomfördes en antiterrorövning i stadens centrum.

Det tog 36 minuter för polisen i Nyzeeländska Christchurch att gripa terroristen Brenton Tarrant som mördade 50 oskyldiga muslimer i två moskéer i fredags. Polisen var på plats bara sex minuter efter att de hade larmats, och insatsstyrkan efter bara tio minuter, enligt New York Times.

Nu rapporteras att insatsen i normala fall skulle ha kommit senare men att polisen just då råkade ha en övning i närheten där man övade sig för att hantera en liknande attack som den Tarrant utförde.

Chris Cahill, Nyazeelandspolisen. Foto: Facebook.

Chris Cahill, polisinspektör och ledaren för en nyazeeländsk polisfackförening sedan 2016, förklarar att polismän ägnade sig åt en antiterroristövning i stadens centrum när Tarrant genomförde sitt dåd.

Normalt bär inte polisen i Nya Zeeland skjutvapen, än mindre taktisk utrustning. Därför var det ett mycket välkommet sammanträffande att polisens vapen och insatsteam var på plats alldeles i närheten, på grund av polisövningen.

Källor:
Quick Action, Near Miss and Courage in New Zealand Attacks
NZ Police “Happened to Be in a Training Session” When Mosque Shooting Began
Facebook/NZ Police Association

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LarssonLingonetSamuelChild-Of-God Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Child-Of-God
Medlem

ja, det var ju en väldans tur kan man säga, eller hur… och det ska inte vara första gången som det ”råkar” vara ”terroristövningar” från myndigheternas sida när, eller dvs precis innan det blir en show av det i teven, eller som i det här fallet – livestreamat på webben.

verkar som det är muslimer som tagit på sig hjältedådet.

https://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=12213551

Larsson
Redaktör

Som av en slump…. Igen..

Samuel
Medlem

Detta är väldigt intressant –> https://imgur.com/inx8mtz

Larsson
Redaktör

Var det något mer än en pixlad stillbild?

Lingonet
Medlem

En judisk slump