Polisen hoppade runt med käpphäst i getto – kallas ”clowner” i sociala medier

INRIKES. Polisen arbetar ”trygghetsskapande och brottsförebyggande” i invandrargettot Gottsunda utanför Uppsala genom att hoppa runt med en käpphäst på hinderbana. Tilltaget möter nu kritik på sociala medier.

Polisen leker med en käpphäst i Gottsunda. Skärmbild: Facebook.

Polisen har emellanåt vissa problem i landets olika getton där invånarna inte drar sig för att kasta sten på ordningsmakten. Detta försöker man nu åtgärda i ett av gettona, nämligen i Gottsunda utanför Uppsala. Genom Gottsundagruppen arbetar polisen långsiktigt med ”trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder” i området.

En av dessa åtgärder visade Polisen stolt upp under måndagen då de publicerade en video på sin Facebooksida. Filmen visar en polisman som i full uniform hoppar runt med en käpphäst på en hinderbana. Polisens kommentar till filmen lyder:

Måndag morgon och regn… då kanske detta filmklipp kan pigga upp! Områdespolis Martin i Gottsundagruppen visar sina talanger i hästhoppning under idrottens dag i Gottsunda.

Polisens insats har kritiserats i sociala medier där bland andra Jeff Ahl kommenterat det hela med:

Har man uniform håller man inte på med dylikt trams, den totala dekadensen i Sverige når nya rekordnivåer. Skärpning. Det där är ingen polis, det är en clown. Clowner ska inte bära batong och pistol.

Polisens uppförande i invandrargettot Gottsunda jämförs med deras något annorlunda beteende mot vanliga svenskar, där den misstänkte pappan redan gripits men insatsstyrkan ändå stormade in hos mamman och deras små barn med dragna automatvapen:

Det som är märkligt är att polisen mer än gärna ger sig på i grunden skötsamma svenskar, t ex stormar en villa kl 0600 på morgonen och medelst dragna automatvapen vevar runt och skrämmer livet ur mamma och 4 åriga pojk. Pappan var gripen innan för misstänkt jaktbrott.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Lotta says:

  Så pinsamt att skämskudden inte räcker till!

 • Lite svårt att träffa den hästen med stenkastning från vänsterpöbeln. Roligt skall polisen ha, med käpphästridning, dansande med bögflaggor och batongslag mot en liggande värnlös nationalsocialist. Gängskjutning, bilbrännare, våldtäkter – tja, varför jobba när man kan ha roligt?

  • Rokviken says:

   Det är bra att polisen har insett att de har utsatt sina häster, som i GBG, för djurplågeri. Nu kan de stoltsera med att rida på trähästar. Att de själva blir offer spelar ju ingen roll.

 • Slipsen says:

  Kling och Klang är pajasar i ett pajassamhälle. Inget nytt under solen men minskar naturligtvis förtroendet för polis och rättsväsende, såvida någon fortfarande har något förtroende för ovanstående.

 • Vi lever i en clownvärld.

 • Sigfrid says:

  Svensk polis har blivit ett skämt förtroendet för dom är helt borta numera.När det gäller svartingar så kan dom fjolla hur mycket som helst men om du som svensk har åsikter om svartingar då åker batongerna fram direkt fy fan för dessa Soroslakejer.


 • Lämna ett svar