Polisen hittade automatvapen och polisuniformer – vänsterextrem skolkurator häktad

INRIKES. En 40-årig skolkurator sitter häktad misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Detta efter att automatvapen, polisuniformer och peruker hittats i en container i Taberg utanför Jönköping.

Skolkuratorn och vänsterextremisten David Bothen. Foto: Facebook.com.

Det var i onsdags som två personer kopplade till en utländsk stöldliga bröt sig in i en container på ett industriområde i Taberg utanför Jönköping. I container hittade de en gömma bestående av automatvapen, polisuniformer, löshår och peruker, varpå man larmade polisen.

— Det är föremål som tyder på att ett grovt brott har planerats, säger en poliskälla till Aftonbladet.

Hela industriområdet spärrades sedan av och vaktades under natten till torsdagen av tungt beväpnad polis.

Under torsdagen kunde tre personer anhållas med misstanke om någon slags delaktighet i vapengömman, samtidigt som polisen sökte igenom det avspärrade industriområdet med hundar. En fjärde person anhölls i sin frånvaro och kunde gripas senare under kvällen och enligt Jönköpings-Posten (JP) ska ytterligare ett industriområde i närheten ha sökts igenom under fredagen.

Nordfront kan nu avslöja att den fjärde mannen – som även häktades under måndagen – heter David Bothén, en 40-årig skolkurator med kopplingar till våldsvänstern.

Enligt Bothéns Facebook tog han socionomexamen vid Forskarskolan Hälsa och Välfärd på Jönköpings universitet i januari i år. Den 26 mars påbörjade han en anställning som skolkurator åt Jönköping kommun på högstadieskolan Alfred Dalinskolan i Huskvarna.

Nu misstänks han för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.

Säpo inkopplade
Aftonbladet skriver under kvällen att Säpo har kopplats in med tanke på att ”personer som är intressanta i utredningen har kopplingar till den vänsterautonoma rörelsen”. Något som även Säpo bekräftar:

— Det stämmer att vi känner till ärendet men jag vill vara tydlig med att det är polisens ärende. Vi får information om det finns anledning att misstänka att vi kan bistå med information eller om det anses att det rör vårt verksamhetsområde, säger Säkerhetspolisens presschef Karl Melin till JP.

Under måndagen har polisen dessutom genomfört flera husrannsakningar i Jönköping med omnejd och ytterligare en man i 40-årsåldern har anhållits.

Under häktningsförhandlingen ska Bothén ha nekat till brott. På hans Facebook kan man se att han interagerar med människor med kända kopplingar till vänsterextrema våldsnätverk. Den 23 oktober 2015 publicerade Bothén ett lång inlägg där han kommenterar den så kallade skolattacken i Trollhättan som skedde dagen innan. I inlägget beskriver han något slags ”känsloutbrott” han ska ha fått i samband med att han nåddes av nyheten om dådet:

Jag tror att det var känslan av vanmakt inför en massiv mängd dumhet och rasistiskt hat som bidrog till att mitt försvar är något nednött just nu. Ett bra tag nu har det känns som att en stor och skränig rasistmobb, bestående av sverigedemokraterna och deras långa internetsvans, diverse andra fascister, allt brunare falanger i flera av de borgerliga partierna, vanliga svennerasister samt en och annan ledarsida, utgör ett sorts konstant bakgrundsbrus som inte riktig går att stänga ute. Bidragande till en ökande trötthet är också att en allt större del av politikerna under pågående flyktingkris tycks vara mer och mer villiga att närma sig sverigedemokraternas krav på hårdare tag mot flyktingar trots att fler svenskar för närvarande är för ett ökande flyktingmottagande än tvärt om. 

Bothén fortsätter att beklagas sig över att asylboenden brinner och att allt fler partier i riksdagen tycks vilja strama åt invandringen till Sverige. På slutet tackar han bland annat personer som använder våld mot politiska motståndare:

Med detta sagt vill jag passa på att tacka alla er som faktiskt orkar göra något för att motverka ondskan och dumheten genom att till exempel organisera flyktingmottagande, slåss med fascister, läsa läxor med flyktingbarn, tjafsa med sverigedemokrater på fejjan med flera stora såväl som små insatser.

Bland de Facebooksidor som Bothén tryckt ”gilla” på är flera kopplade till våldsvänstern, såsom ”Free Joel”Göteborgs Antifascistiska FrontSAC – Syndikalisterna, det vänsterextrema Bokcaféet i Jönköping, Allt åt alla Jönköping och Researchgruppen.

I samband med att Bothén häktades under måndagen fick Alfred Dalinskolan reda på att deras kurator är misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.

— Vi är chockade över uppgifterna, säger skolans rektor Christin Lund till JP.

I övrigt vill inte rektorn kommentera ärendet, utan låter hälsa att de inväntar mer information innan de kan besluta hur de ska hantera saken.

Polisen är mycket förtegen gentemot media angående utredningen så det är ännu oklart om man har någon slags teori kring vad en grupp vänsterextremister ska göra med tunga vapen och polisuniformer. Enligt Jönköpingspolisens presstalesman Thomas Agnevik är polisen ”inne i ett mycket känsligt läge”.

Nordfront kommer dock att följa fallet noggrant.

Källor:
Polisen misstänker: Politiskt motiv bakom mystiskt containerfynd
Containerfynd avslöjade misstänkt rånplan
Polisens insats i Taberg: ”De har skottsäkra västar och vapen på sig”
Stora insatsen i Taberg: Misstänkt grovt vapenbrott
Häktad för grovt vapenbrott – jobbar på skola

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

16
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
IvanChristerHenke HimmlärJonasRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Utmärkt att ni hänger ut våra fiender!

Henke Himmlär
Medlem

Fråga:

Någon som vet om vänsterpack tidigare haft tillgång till automatvapen? Dvs dokumenterat innehav…inga spekulationer nu.

Ivan
Medlem

Finns ett fåtal dokumenterade fall av det. Om inte annat kan man spekulera i varianter som till exempel omnämns i Höstsol. Föga troligt dock.

Karl-Путин A
Medlem

Det känns ju fint att polisen sätter in resurserna där
de behövs som bäst; för att trakassera fredliga flygbladsutdelare.

Henke Himmlär
Medlem

Det mest komiska av allt är att tjuvarna från Litauen ringer snuten. Ha ha ha… 😂

Fredrika
Medlem

Vilken hemsk situation. Socionom och skolkurator med ansvar för barn. Man kan inte lita på någonting längre.

Valhalla
Medlem

Socionomer är en samhällsfara. Pinochet avskedade alla socionomer.

Lingonet
Medlem

Pinochet var en bra kille! Har fått omrevidera mina åsikter om honom, Franco, Idi Amin m.fl. efter jag lämnat mainstreem media.

Ivan
Medlem

Flygblad och klistermärken skyddar dåligt mot automateld har jag hört…

Kim
Medlem

Barnsliga kommentarer är nog inte det bästa skyddet heller.

Valhalla
Medlem

Beröm, beröm.
Häng ut vänstersvinen!
Ring och fråga skolchefen om de kan ha en misstänkt terrorist anställd. Våra motståndare brukar ju ringa våra arbetsgivare

En annan skum socionom som är utpressare enligt Nya Tider är Martin Tunström i Helsingborg. Han jobbar visst också inom socialtjänsten.

Lingonet
Medlem

Bra idé! På dem bara!

Jan Hjelm
Medlem

Socionomer anställdes i parti och minut av Invandrarverket till alla nyöppnade förläggningar under den första stora flyktingvågen i slutet på 80-talet. De orsakade mer kaos än de gjorde nytta.

Socialhögskolorna är helt vänsterstyrda där man ser till att alla studenter klarar sin examen tack vare grupptentor. Redan där grundas tänket med ”Allt åt alla”. Dags att rensa upp i det träsket.

Lotta
Medlem

Ser ut som en (((kroksnok)))

Rokviken
Medlem

Tänkte på det också.

Jonas
Medlem

Vilken jävla näsa säkert jude! Socionomer är våra barns undergång med stor stöttning av dessa jävla socialdemokrater usch alla socialkontor måste stängas ner och deras anställda måste straffas och låsas in