Polisen har identifierat fler personer från Göteborgs våldsvänster

GÖTEBORG. Ytterligare tio personer från våldsvänstern som löpte amok under Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg har nu identifierats.

Upploppsmakare i Göteborg har nu identifierats.

Polisen i Göteborg har nu identifierat ytterligare 10 personer som under Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg deltog i det våldsamma upploppet mot såväl polis som nationella. De misstänkta tillhör den grupp som utanför Liseberg bland annat kastade sten med slunga mot rättsväsendet.

Åklagaren Mats Ihlbom låter meddela att åtal kommer att väckas inom kort.

— Förhoppningen är att åtalet ska komma under nästa vecka. Det är min prognos i dag.

— Det är olika rubriceringar, men en majoritet är misstänkta för våldsamt upplopp, sedan är det några fall av våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

Av de tio nya misstänkta sitter en häktad medan resterande gripits samt förhörts av polisen, men tillåtits att gå på fri fot i väntan på åtalet.

Källa:
Fler misstänka efter nazidemonstrationen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Susanne Stenberg says:

  Dessa råttor skall bort från jordens yta.
  Svaga individer hör inte hemma i ett starkt samhälle.

 • Fredrika says:

  Om (((GPs))) rubrik är sådan som länken anger, syftar den till att få folk att tro att det är demonstrerande nationalsocialister som ska åtalas. (((GP))) hoppas nog att de flesta inte läser deras artikel, utan bara chockas av att de farliga hemskingarna har burit sig så illa åt, och bläddrar vidare till sportsidorna.

 • Valhalla says:

  Hoppas att Nordfront publicerar namn, foto, adress och telefonnr på kommunistslöddren. Lössen ska upp till ytan.


 • Lämna ett svar