Polisen håller på att förlora kontrollen över gatorna i Storbritannien

STORBRITANNIEN. En brittisk polisinspektör varnar för att polisen håller på att förlora kontrollen över gatorna på grund av regeringens nedskärningar. Samtidigt fokuserar polisen mer och mer på ”hatbrott” på internet.

Den brittiska polisen är i dagsläget underfinansierad. Det finns idag 21 331 färre poliser jämfört med år 2010 samtidigt som polisstationer läggs ner. Detta medan antalet mord ökat med 12% enligt den senaste rapporten.

Sedan 2010 har 606 polisstationer lagts ner och städer som Bath och St. Albans har idag inga polisstationer alls. Under samma tid har även London har blivit av med 100 polisstationer.

Landets största polisstyrka, Metropolitan Police Service, har under de senaste sex åren fått sälja egendomar för över en miljard pund. Enligt Ken Marsh som är ordförande för Metropolitan Police Federation finns det ingenting mer att sälja.

Ledaren för UKIP, Gerard Batten, sammanfattar läget med orden:

”När vi har en regering som importerar miljontals människor och spenderar dubbelt så mycket på utlandshjälp som på hela den engelska polisen, så kan man kanske dra slutsatsen att man inte håller på att förlora gatorna, utan att de överges medvetet. Vad driver denna galenskap?”

Samtidigt satsar den brittiska polisen mer och mer resurser på så kallade ”hatbrott”, varav många på internet. Åren 2015-2016 lagfördes över 15 000 så kallade hatbrott i Storbritannien och man har också lyckats höja straffvärdet för sådana ”brott”.

Den brittiska polisen har också uppmanats att förbereda sig på ett ökat antal ”hatbrott” under 2019, då landet väntas lämna Europeiska unionen. Polisen håller alltså på att förlora kontrollen över gatorna i takt med att antalet mord ökar, och väljer istället att fokusera på invandringskritiska kommentarer på internet.

Källor:
Top officer admits British police are ‘very close to losing the streets’
UK police told to prepare for hate crime surge with Brexit
Hate is hate. Online abusers must be dealt with harshly

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments