Polisen går ut i ”strejk”

POLIS. I morgon kommer Sveriges utryckningspoliser stå passiva tills de blir kallade till ett uppdrag, istället för att använda sin tid till att aktivt leta efter brottslingar.

polis

Den svenska polisen får inte gå ut i strejk, men nu kommer man istället att göra ett ställningstagande. I morgon kommer samtliga lediga polisbilar att stå på en central plats på respektive ort. Tilltaget är en protest mot dålig löneutveckling inom yrket menar man.

— Folk är verkligen förbannade och det kokar i leden. Poliser får inte strejka men vi vill göra en markering, uppger en anonym källa.

Aktionen uppges ha stort stöd inom kåren och bland fackligt förtroendevalda. Planerna för aktionen avslöjades nyligen i den slutna Facebook-gruppen ”Underbetald Missnöjd Förbannad”.

Under eftermiddagen publicerades ett meddelande i gruppen som behandlar aktionen som startar i morgon:

Att säga att det kokar i polisleden i Sverige är årets understatement!

Nu markerar utryckningspoliser, i hela landet, sitt missnöje.

Från och med onsdag morgon kl 07 till och med fredag kl 22 påbörjas arbetspassen med att poliser ur utryckningsstyrkan kör i kolonn (utan blåljusen igång), till en central plats på sin ort.

Där ställs bilarna upp snyggt, ej hindrande för allmänheten.

Där kommer de sedan stå, dygnet runt, tills de får ärende från ledningscentralen. Är platsen tom är alla utryckningsenheter upptagna på ärende, av mer eller mindre akut art.

Poliser får inte strejka, men vill göra ett ”statement”.

Att gripa på bar gärning eller flyende fot anses inte sällan av chefer som sekundärt (trots att det är resurssparande i slutändan).

Istället för att köra runt och leta brott och kriminella kommer poliserna därför stå still. Ringer den RIKTIGA uppdragsgivaren, allmänheten, kommer polisen lika fort som brukligt och gör sitt jobb.

Polisförbundet kommer förhoppningsvis ut med en kartong ”vadärdetvärt-blad” och delar ut till intresserade. Annars nås de per telefon.

Poliser som tjänstgör får inte heller, aktivt, framföra politiska eller religiösa budskap, de måste vara objektiva och neutrala. Därför får de inte lov att dela ut bladen själva.

Men fråga dem gärna om deras lön- & anställningsvillkor. De svarar säkert på frågor.

Poliserna kommer visa barn fordonen, prata med barnens föräldrar och andra ur allmänheten. Barnen får ”populärversionen” och de vuxna får den bistra sanningen om statusen på svensk polis idag.

Poliserna vill understryka att de inte maskar, de markerar bara, gentemot sin arbetsgivare, för bättre arbetsvillkor och högre lägsta lön.

Hälsningar

Personalen i polisens akutverksamhet

#fattigpolis #vadärdetvärt

Källa:
Polisens hemliga kupp

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments