Polisen förnedrar sig själv – firar Ainas födelsedag

INRIKES. Polisens underkastelse inför främlingarna fortsätter. Idag firade nämligen polisen i Västerbotten Ainas födelsedag.

Med syftet att till synes visa underkastelse inför invandrare valde idag polisen i Västerbotten att fira Ainas födelsedag. Aina är, förutom ett klassiskt namn med finska rötter, förortsslang för polis och har en klart negativ innebörd.

— Aina är ett slanguttryck för polisen och då tänkte vi att vi gör en grej dagen då Aina har namnsdag, säger André Westberg som är chef på Umeåpolisens ungdomsgrupp.

Polisen i Umeå bjöd in allmänheten till det invandrartäta området Ersboda så att de kunde träffa poliser under ”avslappnade former och prata”.

— De som kallar oss för det har inte bästa bilden av polisen och förstår inte vad uppdraget är eller varför vi finns. Polisen behöver inte alltid komma när det har hänt något, utan vi kan lyssna och höra vilka problem som finns, säger Westberg vidare angående de som kallar polisen för ”Aina”.

Polisen i Umeå har däremot en annan framtoning gentemot den nationalsocialistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen. Efter att dessa utfört en aktion mot barnsexhandel sa polisbefälet Jörgen Lundin att han inte ville ha ”extrema åsikter” på allmän plats.

Källa:
Aina har namnsdag – då vill polisen fira

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaRokvikenChrister Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Extrema åsikter, dvs. andra åsikter än etablissemangets.

Rokviken
Medlem

Polisen Aina är numera utryckande freudpsykologer.

Fredrika
Medlem

Polisen är i ett kollektivt tillstånd av Stockholmssyndrom och kommer att lyda dem som kastar sten på dem. Begreppet ”vi och dom” kommer att få en ny innebörd.