Polisen får allt fler ärenden från Migrationsverket

INRIKES. Antalet ärenden från Migrationsverket till polisen om att verkställa ut- och avvisningar har ökat med 24 procent jämfört med motsvarande period 2017.

Antalet ärenden som överlämnats från Migrationsverket till polisen har ökat med 24 procent under årets tre första månader, visar en ny redovisning från polisen.

“I nästan 80 procent av de ärenden som är möjliga att verkställa var personen avviken vid överlämnandet. Bristen på förvarsplatser har resulterat i färre verkställigheter. De verkställighetsärenden som är under handläggning består i huvudsak av personer som är efterlysta, samt en ökande andel svårare ärenden, till exempel problem att få resehandlingar från utländska beskickningar, eller sjukdomstillstånd”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Källa:
Polisen får allt fler ärenden från Migrationsverket

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

“I nästan 80 procent av de ärenden som är möjliga att verkställa var personen avviken vid överlämnandet. Bristen på förvarsplatser har resulterat i färre verkställigheter. De verkställighetsärenden som är under handläggning består i huvudsak av personer som är efterlysta, samt en ökande andel svårare ärenden, till exempel problem att få resehandlingar från utländska beskickningar, eller sjukdomstillstånd”, skriver polisen i ett pressmeddelande. Då förstår man varför det är fler poliser på motståndsrörelsens demonstrationer än demonstranter – polisen sitter och rullar tummarna bakbundna av regelverket och välkomnar en uppfriskande långpromenad med skötsamma svenskar. Men vore det inte enklare att inte släppa in… Läs mer »