Polisen dementerar uppgifter kring moskébranden

INRIKES. Under gårdagen cirkulerade uppgifter om att det ska ha varit en överhettad fritös som startade branden i en moské i Eskilstuna. Polisen dementerar nu uppgifterna som man menar inte stämmer.

Efter moskébranden i Eskilstuna var media snabba med att lyfta fram vittnesuppgifter från ett okänt vittne som menade att en gärningsman skulle ha kastat in något i lokalen, vilket senare förnekades av polisen.

Nyligen florerade nya uppgifter från en ”poliskälla” vid polisområde Västmanland där man menade att branden skulle ha orsakats av en fritös. Uttalandet om fritösen ska ha fällts på ett möte i Västerås där ett trettiotal kommunpolitiker närvarade av en polis helt utan insyn i ärendet. Polisen har nu dementerat uppgiften.

— Han har inget med utredningen att göra. Inte ett dugg. Det är någon som haft en åsikt bara. Jag vet inte vad det var för typ av möte. De får själva förklara sig, säger Lars Franzell som leder förundersökningen kring moskébranden.

Misstanken om att en fritös skulle ha legat bakom branden förekommer över huvud taget inte alls i den pågående förundersökningen.

— Ordet fritös nämns över huvud taget inte i utredningen, menar Franzell.

Källa:
Polisen dementerar fritösförklaring

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments