Polischefens helomvändning: Låter vänsterpöbel diktera villkoren för 30 september

Av ,
Nyhetsredaktör
41

30 SEPTEMBER. Göteborgs polisområdeschef Erik Nord backar helt från sin tidigare inställning om att vänsterextremister inte får diktera Motståndsrörelsens demonstrationsrätt. Dessutom går han ut och hotar demonstranter i en ny helomvändning inför Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Tidigare har Nordfront uppmärksammat hur Göteborgs polisområdeschef Erik Nord klarlagt att det inte är Nordiska motståndsrörelsen som ställer till med bråk under sina demonstrationer och att de vänsterextremister, som han menar utgör hotet för ordningsstörningar, inte kommer att få diktera villkoren för Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september.

I en helomvändning har Nord nu backat från sina tidigare uttalanden, som i allt väsentligt nu framstår som rena lögner.

Nordfront kunde tidigare i veckan avslöja att den impopuläre rikspolischefen Dan Eliasson har tagit över planeringen av Motståndsrörelsens demonstration från Göteborgspolisen, vilket bland annat innebärr att alla tidigare överenskommelser som slutits under förhandlingarna inför demonstrationen tycks ha kastats över bord.

LÄS MER: SKANDAL: Göteborgspolisen och Trafikkontoret körs över inför Motståndsrörelsens demonstration!

Till Göteborgs-Posten försvarar Erik Nord nu polisens ”förslag” på demonstrationsrutt för Motståndsrörelsen med att det blir ”enklare” för polisen att hantera våldsamma motdemonstranter om demonstrationståget går den vägen – med andra ord att vänsterextremister de facto har fått påverka polisens beslut.

— Vi vet att den här typen av demonstrationer innebär ökad risk för våldsamheter och ordningsstörningar. Vi använder oss av speciella koncept med poliser och polisfordon på plats i den här typen av situationer och bedömer att vi har bättre förutsättningar att jobba på den rutten som vi har gett tillstånd för, menar Nord.

Dessutom berättar han att poliser har utrustas med kroppskameror, bland annat för att i efterhand kunna hitta nya kreativa sätt att lagföra personer för ”hets mot folkgrupp” med. Exempel på saker som kommer att studeras i efterhand är enligt Nord ”uniform klädsel eller klädsel av visst snitt och färg, vissa attribut eller emblem och om uniformt uppträdande som att till exempel taktfast marschera med fanor och sköldar” – med andra ord antyder han att man vill försöka kriminalisera aspekter som är utmärkande för just Motståndsrörelsens demonstrationer.

— Det finns utrymme att väga in olika faktorer till en samlad bedömning, även om de var för sig i lagens mening inte hade ansetts sprida ett meddelande av ett givet slag, säger Nord i ett pressmeddelande från polisen.

Enligt SVT går Nord ännu längre i sin retorik:

— Uppmaningen till de som demonstrerar är att om du inte vill bryta mot lagen så uppträd inte i uniform, marschera inte taktfast och ropa inte gemensamma hälsningsfraser. Vi kommer gripa de på plats som gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp. En demonstration är ingen frizon.

Det är väldigt oklart exakt vad Nord menar, då Motståndsrörelsen under sina demonstrationer förvisso har använt sig av uniform klädsel, symboler, fanor och sköldar – dock inget som inte faller inom ramen för vad lagen tillåter.

När Nordfront talar med Erik Nord står han fast vid sitt tidigare uttalande om att man inte kan förbjuda Motståndsrörelsen från att demonstrera, med tanke på att det är motdemonstranter som hotar med våldsamheter.

— Om det fanns någon slags logik i det hela skulle man ju i sådana fall förbjuda motdemonstranterna från att demonstrera, menar Nord.

Han säger vidare att han förstår att det kan framstå som att han backar från sin tidigare inställning, men menar att polisen har varit så tillgodoseende som de kunnat vara utifrån förutsättningarna. Detta motiverar han främst med att demonstrationens slutdestination är densamma.

— Vi har svårt, med tanke på vilka motdemonstranter vi kommer att ha, att få fram er den vägen, menar Nord.

På fråga om helomvändningen beror på politiskt tryck ovanifrån, med tanke på den information Nordfront har tagit del av angående rikspolischefens och NOA:s inblandning, säger Nord:

— Det kan jag dementera. Det hade jag känt till och så är det inte, säger Nord som hävdar att ingen från NOA har suttit med på Göteborgspolisens planeringsmöten inför demonstrationen.

Samtidigt menar Nord att Göteborgspolisen behöver ”nationell hjälp” inför demonstrationen.

Nordfront återkommer med Nords kommentarer angående dagens uttalanden om att man kan komma att gripa personer som ”marscherar taktfast med fanor och sköldar”.

Källor:
Här ska nazister demonstrera under Bokmässan
Nazister tillåts demonstrera i Göteborg
Polisen beslutar om begränsat demonstrationstillstånd

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

41 Kommentarer till "Polischefens helomvändning: Låter vänsterpöbel diktera villkoren för 30 september"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Allan
Medlem
Nybörjare

Ja vad var det jag sade, finns inga goda poliser, bara folkfiender.

Sturesson
Gäst
Nybörjare
Sturesson

Ordet ”polis” är bara nostalgi, som folkhemmet.

Jonas Nygren
Gäst
Nybörjare
Jonas Nygren

Det pågår ett psykologosk krig från (((maktens))) sida!!!

Eken
Gäst
Nybörjare
Eken

jag visste då inte att en sköld är ett offensivt vapen, vilka jubelidioter.

Nationalist Gbg
Gäst
Nybörjare
Nationalist Gbg
Jag anar att man ifrån polisens/systemets sida försöker få till ett nytt ”Charlottesville”, det har potential att sluta riktigt illa och organisationen bör avsluta samarbetet med polisen omedelbart för att undvika detta. Då dem uppenbarligen är ute efter att orsaka problem. ”Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg, betonar att det kan vara svårt att i förväg säga var gränsen för brottslig handling går när det gäller rubriceringen hets mot folkgrupp. ”Som demonstrant bör man därför vara försiktig om man inte vill riskera att rapporteras”, skriver polisen i sitt pressmeddelande. Nord gör en ovanligt bred tolkning av lagen och hävdar att bland… Läs mer »
Nationalist Gbg
Gäst
Nybörjare
Nationalist Gbg

Man kanske till och med bör överväga att ändra samlingsplats och slutdestination, och be Eliasson och gänget att fara och flyga.

Gunther
Gäst
Nybörjare
Gunther

Exakt de hotar defakto med att kriminalisera vanligt folk,
hot för minska antalet vanliga människor att delta.

Farmor
Gäst
Nybörjare
Farmor

Precis, att få till ett Charlottesville, blev min känsla när allt ändrades o andra blandade sig i

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_

Värst vad hårda man är här, samtidigt som man är så slapp med våldtäktsafghanerna i Stockholm. Hade polisen gjort sin plikt så hade de kört bort dem för länge sedan. Men det är visst viktigare att förhindra skötsamma svenskar från att demonstrera än det är att upprätthålla lag och ordning, och skydda våra kvinnor från våldtäktsbenägna invällare.

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Precis, har de ens sökt tillstånd!
Asylsökande ska inte demonstrera i Svea Rike!

Gurraberg
Gäst
Nybörjare

Gripa dem som marscherar i taktfast? Då får vi marschera i otakt eftersom vi kommer ändå dit!

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Polisen är JUDE-maktens lakejer och förlängda arm. Alla poliser som tjänstgör åt den nuvarande regimen är våra värsta fiender.

Dom vet att dom är innerligt hatade.

Deras tid som systemets lakejer är inte för evigt.

Vi kommer demonstrera. Folkförrädarna och de inkvoterade rasfrämlingarna inom system-polisen kan dra åt helvete.

Hell seger!

Läs SIEGE
Gäst
Nybörjare
Läs SIEGE

Alla poliser är svin och fiender. Bara bra att de visar sina rätta färger så att de reaktionära typerna som tyvärr huserar i den ”nationella rörelsen” begiper att Erik Nord inte är en ”bra polis som gör sitt jobb så som alla poliser borde”.

götlaborg
Gäst
Nybörjare
götlaborg

ja nationella gäller andra lagar för, vilka jävla folkförrädare poliserna är

Svensk
Gäst
Nybörjare
Svensk

Det kommer en dag att smälla och det är lika bra att NMR gör sig förberedda på detta faktum. Att till varje pris försöka söka konsensus med systemets hantlangare är dödfött och gör att dom på detta sätt steg för steg inskränker era rättigheter. När det smäller kavla upp ärmarna och slåss skoningslöst till sista man, folk kommer att förstå!

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars
Jo, Du har nog rätt. Systemet visar, gång på gång, att de stänger dörrarna för laglig åsiktsbildning och politiskt arbete. Förr eller senare kommer antagligen våldet att eskalera rejält. Det är inte önskvärt men det finns knappast någon väg kring det. Emellertid: Det finns ca 6000 poliser i yttre tjänst och ytterligare 22000 som jobbar i polismyndigheten. De har upparbetade kommunikationsvägar, dataavlyssningsmöjligheter, bilar, motorcyklar, hästar, helikoptrar och eldvapen. Därutöver så har vi också militären, som efter en redan utförd grundlagsändring, får sättas in mot den egna befolkningen. Man ska ha ovanstående i åtanke innan man grips av revolutionslusta. Jag vill… Läs mer »
Smoloh Silberstein
Gäst
Nybörjare
Smoloh Silberstein

Oy vey!!! Taktmarsch och enhetlig klädsel!!! Påminner om tiden när jag gasades åtta gånger men överlevde så jag kan berätta om de fasansfulla fantasi… ehm.. upplevelserna för de dumm… öh.. snälla vita gojerna.

Blågul
Gäst
Nybörjare
Blågul

Vänta nu, sedan när får man inte ha flaggor eller sköldar på en demonstration? Sinnesrubbat hur man försöker hitta på nya lagar helt ”out of the blue”!

Vi får inte låta någon demonstrant bli gripen för ett sådant där ickebrott! Skulle snuten försöka med något på plats så måste alla vara beredda på att ställa upp til försvar!

Tobbe Motståndsman
Gäst
Nybörjare
Tobbe Motståndsman

Haha
Och till dig Nord har jag bara en sak att säga:
Jag skiter i dina påhittade låtsas lagar
Jag går var jag vill i vilken takt och me frihetsfanan
Vi har ett folk och vår existens att rädda
Det om ngt e viktigt

Hell seger och vi ses i Göteborg!

Julia
Gäst
Nybörjare
Julia

Exakt rätt!!!!!!!!!!

Marcus
Gäst
Nybörjare
Marcus

Har den judiska knähunden fått skäll av husse tro?

Victor
Gäst
Nybörjare
Victor

Troligtvis. Att jobba inom Polismyndigheten idag innebär strikt polissiering. Erik Nord Nord har nog fått påtryckningar kan man nog gissa. Kanske av självaste rikspuckopolischefen Dan Eliasson.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

Jag är så jävla taggad nu! Dags att (((folkmordsregimen))) fattar att vi tagit oss rätten att kämpa för vårt folks överlevnad och frihet!!!

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund
Hankee
Gäst
Nybörjare
Hankee

Inte ett dugg förvånad, var nästan väntat… Demokraturens lakejer, kan dem ens med att se sig själva i spegeln tro?

Kecke
Gäst
Nybörjare
Kecke

Erik Erik……
Jag blir så trött på dig nu.
Du menar alltså att vi bor i ett land där vi inte får GÅ HUR VI VILL??!!
Vem ska va takt-kontrollant på plats?? Eller ni spelar så klart in detta med era kroppskameror ( finns det ens som ord??) så kan ni sitta tillsammans sen och mysa till det i höstrusket och kolla igenom flera timmars filmmaterial efter folk som GÅR I FEL TAKT!!
Vet hut Erik…..Vet hut…..

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Rödfronts blåsorkester är kriminell. Muslimska burkakvinnor demonstrerar permanent Islam, är kriminella. Idrottare med flaggor är kriminella. ”Nej”, har McKillroy sagt (Big Brother), ”det gäller bara den nationella oppositionen. Vi anti-svenska parasiter, afroimperialister och islamimperialister fruktar en demonstrativt enig nordisk opposition. Vi vill att svenskarna försvinner, också Dan och du, Erik.”

Pär Sjögren
Gäst
Nybörjare
Pär Sjögren

Förrädare

Kecke
Gäst
Nybörjare
Kecke

Jo förrädare är bara ett av alla epitet jag vill ge Lill-Erik idag.
Men för att försöka se det från den ljusa sidan. Det skruvar upp stämningen, folk taggar till, det blir bara mer och mer tydligt vad det är för krafter vi kämpar emot.
Det blir också mer tydligt att vi är på rätt väg, våra fiender darrar, men stolta nordiska män och kvinnor backar ALDRIG!!

Robert
Gäst
Nybörjare
Robert

De har fått ett template från USA som ska göra alla folkvänliga demonstrationer till ett nytt Charlottsville.

Daniel
Gäst
Nybörjare
Daniel

Är detta vår tids Ölkällarkupp?? Vi vet vad som hände sist polisen försökte på något sånt här. Vill de göra oss till martyrer månne??

Magnus Wardmo
Gäst
Nybörjare
Magnus Wardmo

Lagför mig, bötfäll mig eller sätt mig i fängelse, jag kommer aldrig att vika en tum från den väg jag valt för att rädda vårt folk från undergång.

För detta är ett tydligt bevis på att Nordiska motståndsrörelsen skrämt upp lydregimen och deras lalejer så till den milda grad, att de nu hotar oss offentligt. Nordiska motståndsrörelsen är den kraft som kommer att störta dessa folkförrädare och ställa dom till svars för sina brott mot vår ras.

För framtiden tillhör oss och inget, absolut inget kommer att kunna stoppa oss!

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Det är en förnedring och samtidigt avsett som provokation.

Mikael Svannäs
Gäst
Nybörjare
Mikael Svannäs

Parollen blir bara mer och mer nödvändig.

Asgeir
Gäst
Nybörjare
Asgeir

Polisen är rasförrädare som vill att araber och afrikaner gruppvåldtar svenska flickor.

Anti-antifa malmö
Gäst
Nybörjare
Anti-antifa malmö

Ingen frukost fralla bara kravalla! Krossa rödingar snart i gbg då.

pensionär
Gäst
Nybörjare
pensionär
Vad är det ”jag” inte förstår ? Under 30 år har jag fått höra av dumma svenskar att jag inte ”förstår” flyktingproblemet att dom har flytt från krig och elände för att därför ha all ”rätt” i världen att ockupera ”mitt” land och leva gott på ”mina” surt förvärvade pengar ! Har arbetat hårt och slitit i mitt land och min stad ”Goa Göteborg” som den kallades för 50 år sedan . Har jag inte rätt till mitt land längre ? Jag är snart 70 bast och kräver förståelse från politiker och de som tar beslut i att ge bort… Läs mer »
Boris
Gäst
Nybörjare
Boris

Är skjöld ett vapen ! Nej men det är en Ak47 ute i förorten ! Dumma snutjävlar ! Här kommer det att bli konfrontation i Gbg !!

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Hoppas jag kommer in i tåget och inte blir stannad på någon hållplats stampandes med 15-20 andra som vill delta!

M Kristensson
Gäst
Nybörjare
M Kristensson

Av axelklaffarna ser man att Erik Nords grad är ”Polismästare”. Sossen Dan Eliasson har rank ”Rikspolischef” (trots att han inte ens gått grundläggande polisutbildning). Att tro Polisen skulle agerat annorlunda är som att tro en kapten inom det militära skulle göra tvärt emot vad en general beordrat. Att söka demonstrationstillstånd av en Sosse är som att söka demonstrationstillstånd hos AFA, lika korkat…

https://sv.wikipedia.org/wiki/Polisens_grader_i_Sverige

Grotesco
Gäst
Nybörjare
Grotesco

Göteborg september 2017 kommer bli Göteborg 2001 2.0 om rödingasen får bestämma !

wpDiscuz