Polischef utreds – skickade hem släkting efter bilkrock och störde polisens arbete

INRIKES. Helsingborgs polischef, Sven Holgersson, utreds nu internt efter att han kritiserats för sitt agerande vid en minderårig släktings bilkrock i somras. Holgersson lät släktingen och en annan inblandad gå och störde sedan polisens utredning på platsen.

Polissläkting krockade med trädgårdsmur men fick löpa. Foto: Polisen.

Polischefen Sven Holgersson i Helsingborg utreds nu internt. Poliser och vittnen reagerade på att polischefen agerade på ett märkligt sätt efter att en släkting till honom i somras var inblandad i en olycka, skriver Expressen. Först att berätta om detta var HD.

Holgersson ska ha dykt upp på olycksplatsen, skickat iväg släktingen från platsen och kritiserat sina kollegors arbete medan de samlade bevis.

Det var en natt i juni som olyckan skedde. En vit stadsjeep körde då in i en stenmur på en villagata i Helsingborg. Därefter fortsatte bilen och krockade med en Volvo som stod parkerad tio meter längre bort.

Två unga personer lämnade enligt vittnen platsen springande för att efter stund återvända och börja leta efter något i bilen. Många grannar som väckts av den kraftiga smällen samlades på gatan och kunde berätta att de båda unga verkade berusade och luktade alkohol.

När en av de båda personerna vid bilen fick låna en telefon och ringde SOS Alarm berättade han enligt vittnena att han var bekant med Helsingborgs polischef Sven Holgersson. Det visade sig sedan att de båda är släkt och att personen som ringde är minderårig.

Holgersson tog sig snabbt till platsen och var framme innan vare sig räddningstjänsten eller polispatrullen kommit dit. Sedan började Holgersson agera på ett sätt som många närvarande reagerade på.

Holgersson tog sin släkting och hans 18-åriga kamrat åt sidan och lät dem därefter lämna platsen. När polispatrullen gjorde sin utredning så var han närgången och kritiserade polisernas insamlande av bevismaterial. Han ställde även frågor till minst en av personerna som var vittnen.

Misstankarna mot Holgerssons släkting har avskrivits medan Holgersson själv nu utreds. Det är Gruppen för skiljande och disciplinärende i polisregion Syd som ska besluta om ärendet ska gå vidare till polisens personalansvarsnämnd.

Själv kommenterar Holgersson det hela så här:

— Jag agerar alltid proffsigt så att jag vet att jag alltid har klart för mig när jag gör någonting. Jag har ingenting att varken dölja eller förneka eller erkänna, säger Holgersson till HD.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments