Polisaspiranter utan ordentlig lön

INRIKES. Systemvurmande polisaspiranter får smaka på det fungerande samhället då de tvingas leva på 5 000 kronor i två månader.

Polisaspiranter tvingas att leva på bara 5 000 kronor i två månader. Orsaken är att Centrala studiestödsnämnden gör sin sista betalning i mars, samtidigt som polismyndigheten genomför en så kallad löneförskjutning där lönen först betalas ut i slutet av maj månad. Detta innebär rent konkret att aspiranterna får nöja sig med bara 5 000 kronor att leva på i två månader.

Polisaspiranterna själva är inte speciellt glada över det hela och de tycks ha slagits av verkligheten av det system de skolat sig för att skydda. Tanken av att mat i kylskåpet kan vara en bristvara tycks ha sjunkit in hos en del av aspiraterna.

— Man undrar ju hur de tänker? De pratar om att göra polisyrket mer attraktivt och vill locka fler poliser. Det här lockar ju inte – att leva på luft i två månader, säger en polisaspirant.

En annan säger sig ha fått psykiska men i form av panik när denne insett att dennes grundläggande ekonomiska utgifter inte kommer att täckas trots arbete.

— Jag personligen fick panik när jag hörde det här för jag har inte den ekonomin. Jag kommer behöva ta lån för att kunna påbörja min aspirantutbildning.

Källa:
Polisaspiranter kommer stå utan inkomst

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KarlCaesar-AureliusFredrikaKarl ARichard Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Något säger mig att detta kommer innebära att de börjar ”extraknäcka” i den undre världen för att få mat på bordet. Polisen kommer röra sig mer mot att bli utpressarverksamhet. Detta är en naturlig utveckling när man har så många invällare (på väg in) i kåren.

Richard
Medlem

Det kommer bli som i andra länder i södra och östra Europa. De kommer börja med att försöka bötesfälla folk onödigt mycket för att stoppa det i egen ficka. Räcker inte det kommet det mot kompensation se fler brott mellanfingrarna, sedan dröjer det inte länge innan den bottenlösa korruptionsspiralen är igång.

Fredrika
Medlem

Men högskolan har ju sänkt intagningskraven. Nu borde väl spjutspetskompetensen som regeringen har importerat från Somalia och Eritrea för att rädda befolkniningstillväxten och pensionerna kunna rekryteras? De kan väl få sina etableringsbidrag omvandlade till lönen sp tjänar de mer ön gamla vita poliser eller till och med ovanpå lönen som dessutom kan betalas från en Arbetsförmedlingsbudget? Vips ökar polis-”lönerna”. Och kåren får sin inkluderande speglande mångfald som kan prata med brottslingarna, och samarbeta om hur vi vita ska luras och trakasseras.

Karl-Путин A
Medlem

Naturligtvis – all mångfaldsskit som finns i ”smältdegeln” USA kommer hit förr eller senare. Grisarna klarar inte av att skjuta med sina tjänstevapen, kan inte köra bil, kan inte hitta rätt adress på eniro och kan inte heller hålla ordning på sina pickadoller.

Bajsnödig polis glömde pistol på bensinmackstoa

http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/n%C3%B6dig-polis-gl%C3%B6mde-pistol-p%C3%A5-bensinmackstoa-1.5367433?noAccess=true&aId=1.5367433

Caesar-Aurelius
Medlem

— Jag personligen fick panik när jag hörde det här för jag har inte den ekonomin. Jag kommer behöva ta lån för att kunna påbörja min aspirantutbildning.

Buhuhu! Snyft! Gråt! Böööl!

Välkommen till verkligheten, snutsvin. Dags att plocka fram några mutor eller ”beslag” från under madrassen, kanske?

Karl
Medlem

Jag är tacksam att jag inte har någon skuld hos CSN.