Polis som sköt ihjäl ung vit kvinna vid Kapitolum-stormning åtalas inte: ”Bevis saknas”

USA. Den polis som sköt ihjäl en ung kvinna vid oroligheterna i Washington den 6 januari kommer inte att åtalas. Trots omfattande utredningsmaterial finns det inte tillräckligt med bevis för ett åtal.

Polisen som sköt ihjäl den 35-åriga vita kvinnan Ashli Babbitt vid Kapitolium-oroligheterna i Washington den 6 januari i år kommer inte att åtalas. Det meddelade åklagarmyndigheten i District of Columbia och det amerikanska justitiedepartementet på onsdagen, skriver Breaking 911.

Dödsskjutningen har utretts av bland annat åklagarmyndigheten i District of Columbia och Metropolitans polisavdelning Internal Affairs Division (IAD).

Tjänstemännen har granskat videofilmer av skjutningen som publicerats på sociala medier, förhören med den polis som sköt kvinnan, uttalanden från andra poliser och vittnen till händelsen, fysiska bevis från brottsplatsen samt obduktionsresultatet.

Efter utredningen kom tjänstemännen fram till att det inte finns tillräckligt med bevis för ett straffrättsligt åtal, då det inte går att fastställa att polisen som sköt inte trodde att han gjorde det i självförsvar eller för att försvara kongressmedlemmarna.

Babbitts familj informerades under gårdagen om beslutet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments