Polis poserade i uniform på sexforum

INRIKES. Polismyndigheten har inlett ett disciplinärende mot en polisman i Stockholm som poserat i sin uniform på ett sexforum och menar att hans agerande riskerar att skada förtroendet för polisen. 

En anställd polis i Stockholm har i en kontaktannons på internet visat bilder på sig själv i polisuniform. Han har även visat bilder på en polisbricka, batong och polisskjorta. På forumet kallade sig mannen för ”Konstapel Sträng”.

Polismyndigheten inleder nu ett disciplinärende och skriver i sin anmälan att mannens handlande riskerar att skada förtroendet för polisen. Man menar att polismannen bör åläggas en disciplinpåföljd i form av ett löneavdrag.

Den anklagade polisen erkänner att det är han som är på bilderna och framhåller att det funnits ett ”uniformsintresse” på den aktuella hemsidan, vilket var vad han tänkte på när han publicerade bilderna. Han säger att han är ångerfull och har tagit bort bilderna.

I valrörelsen 2018 hamnade en annan polisman i blåsväder efter att ha figurerat i uniform på valaffischer för partiet Medborgerlig samling.

— Man får inte som polisanställd, i uniform, uttrycka några politiska åsikter överhuvudtaget, sa vid det tillfället Varg Gyllander, presschef för polisen i Stockholm.

Källa:
Polis poserade i uniform på sexforum

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SlipsenLingonetKlausCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

— Man får inte som polisanställd, i uniform, uttrycka några politiska åsikter överhuvudtaget, sa vid det tillfället Varg Gyllander, presschef för polisen i Stockholm.

https://vk.com/photo453578850_456240610
https://vk.com/photo453578850_456240611

Klaus
Medlem

Det finns videor på internet där svensk polis danser i uniform i pride paraden, men jag har inte funnit motsvarighet med tysk polis.

Lingonet
Medlem

skada förtroendet för polisen?
Det är borta sedan länge.
F.ö. ganska hycklande då både poliser och höga militärer deltar i prideparader som är de ultimata pervosexmanifestationerna som finns!

Slipsen
Medlem

Riskerar att skada förtroendet för polisen? Vem har längre förtroende för Kling&Klang i blått?
Får inte uttrycka åsikter i uniform? Det gör de ju hela dagarna. De är ju politiskt tillsatta!