Polis greps av panik, fick tunnelseende och tömde magasinet mot Eric Torell – slipper åtal

INRIKES. Den kvinnliga polis som slipper åtal för delaktighet i dödsskjutningen av Eric Torell greps enligt egen utsago av panik och tömde magasinet när hon besköt den utvecklingsstörde 20-åringen.

När beslutet fattades att väcka åtal mot tre poliser som var inblandade i dödsskjutningen av utvecklingsstörde Eric Torell undantogs en kvinnlig polis från åtalet. Kvinnan greps enligt egen utsago av panik, fick tunnelseende och sköt tills tjänstevapnets magasin var tomt. Hon kan heller inte avgöra hur många skott hon avlossade.

Enligt det som sagts i polisförhör närmade sig Eric poliskvinnan, som befann sig nära ett hörn vid en innergård, men stannade inte när hon beordrade detta. Istället fortsatte han tills han gått förbi poliskvinnan, för att därefter vända sig om och rikta den leksakspistol han hade med sig mot henne, varpå hon öppnade eld. Så här beskriver kvinnan sina känslor under händelseförloppet:

Det enda jag tänkte var, det här är ren och skär fälla. Det här känns förjävligt, jag har blivit inlurad här. Dom tankarna som går hos mig är att det här måste vara något psykfall, suicide by cop eller någonting såhär, alltså det är verkligen det som går i mitt huvud.

Enligt SVT ska anledningen till att kvinnan inte åtalas vara att hon slutade skjuta när hon insåg att 20-åringen inte var något hot. Exakt hur man har landat i den slutsatsen, när hon sköt tills magasinet var tomt, är oklart.

Källa:
Hon sköt mot Eric Torell men slipper åtal

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Dissident
Nybörjare
Dissident
1 år sedan

Det jag kommer att skriva nu, kommer att göra en del personer upprörda, men detta är den bistra sanningen: Kvinnor (visst, något unikt exempel finns säkert. Analogt finns det säkert också några enstaka subsahariska kongoida afrikaner också i världen, som t ex har ett IQ som uppgår till samma värde gällande IQ, som en genomsnittlig nordbo har) klarar inte hård stress, pressade situationer, situationer som triggar rädsla osv, utan dom får lättare panik osv. Deras hjärnor är inte evolutionärt anpassade för sådana situationer, och de ”flippar” lätt och får panik. Dvs de kan inte vara ”kalla”. Här har vi en… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Dissident

Jag blir inte upprörd över vad du skriver men är det hela sanningen? Hon var den enda av poliserna som hittills sluppit åtal men det var fler polier som sköt. De andra slipper väl inte? Om de andra poliserna inte också var kvinnor, varför var de då så pantade att de följde den instabila poliskvinnans signal och också började tömma sina magasin? Eller är de transor som lajvar män? Var den friade poliskvinnan rasfrämling och det är därför man inte kan åtala henne eftersom det skulle vara rasistiskt? Hur många av poliserna var svenskar? Allihop? Var de relativt unga? Är… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Alla inblandade poliser och personalansvariga överordnade är helt olämpliga som poliser lika som polismännen som hetsade hundar på obeväpnade nationella demonstranter. Var och en diskvalificerade sig.
Fundamentala fel och misslyckande: marxistisk kvinnokvotering, kvalificeringsprövningar, skjututbildning.
Men hur eller varför fick han med downsyndrom en skjutvapenimitation?

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

Det här visar att dagens poliser är helt värdelösa kräk man behöver bara stampa i backen åt dom så tömmer dom magasinet i en.Deras psykiska kapacitet är värdelös och dom är så pk-indoktrinerade så det går inte att beskriva med ord.Som riktig svensk så vill man absolut inte möta detta avskräde i en mörk gränd då risken är stor att man kommer att skjutas till döds på grund av deras rädsla.