Polis förde in batong i misstänkts anus – förundersökning läggs ner

POLISVÅLD. Enligt Särskilda åklagarkammaren ska en polisman ”av någon anledning” ha fört in sin batong i en misstänkts anus. Samtidigt menar man att handlingen antingen var försvarlig eller en olyckshändelse, varför man lägger ned förundersökningen mot polismannen.

Under ett trafikstopp ska en polismans batong ha hamnat i en misstänkts anus – nu läggs förundersökningen mot polismannen ned. Genrebild. Foto: Johan Wessman (CC BY 3.0).

Särskilda åklagarkammaren, som bland annat utreder misstänkta polisbrott, har valt att lägga ned ett ärende där en polisman ”av någon anledning” ska ha fört upp en batong i en misstänkts anus. Detta enligt Aftonbladet som också har fått uppgifter om att det gällde ett trafikstopp där en misstänks gärningsman ska ha blivit våldsam.

Det är oklart exakt hur polismannens batong hamnade i den misstänktes anus, men enligt Särskilda åklagarkammaren ska det antingen ha varit försvarligt eller en olyckshändelse.

Inledningsvis ska ärendet ha utretts som misshandel alternativt tjänstefel och brottsoffret ska ha fått skador och börjat blöda av händelsen. Varför det inte utreddes som en våldtäkt framgår inte.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments