Polis dömdes till fem år i fängelse efter att ha misshandlat patient

UTRIKES. En polis i USA har dömts till ett femårigt fängelsestraff efter att han misshandlat en man som försökt begå självmord.

Polisen Ruben McAusland, som arbetat i den amerikanska staden Paterson i New Jersey, har nu dömts till fem års fängelse efter att ha misshandlat patienten Andrew Casciano på St. Joseph’s Regional Medical Center, dit han fördes efter ett misslyckat självmordsförsök.

I samband med att McAusland dömdes har två filmklipp från händelsen kommit ut, där man kan se hur det hela gått till. I väntrummet angrips mannen medan han sitter i en rullstol, men även senare när han ligger på en säng. Slagen som utdelas mot den sängliggande Casciano får blod att spridas på kudden och på golvet.

Polismannen Roger Then, som filmade vid händelsen, har erkänt brott. Andrew Casciano har även stämt staden på fyra miljoner dollar efter det inträffade.

I filmen nedan misshandlas mannen i väntrummet:

Här misshandlas mannen medan han ligger i en sjukhussäng:

Källa:
Video shows fired Paterson police officer brutally assaulting hospital patient

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Axel Eriksson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Axel Eriksson
Redaktör

Helt sjukt.