Polens inrikesminister: Europa måste vakna

UTRIKES. Efter terrorattackerna i Spanien har Polens inrikesminister Mariusz Blaszczak uttalat att Europa måste vakna inför den civilisationsstrid som utpelar sig.

Den polska inrikesministern Mariusz Blaszczak säger efter terrorattackerna i Spanien till den statliga mediakanalen TVP Info att Europa måste vakna inför den pågående civilisationsstriden.

Ministern säger även att terrorismen uppstår ur de muslimska enklaver som skapats i Västvärlden genom åratal av massinvandring. Samtidigt menar Blaszczak att Polen är ett tryggt land eftersom muslimska enklaver inte existerar i landet.

Inrikesministern kritiserar även EU:s försök att tvinga Polen att ta emot stora mängder invandrare från tredje världen, vilket enligt den polska politikern skulle få tragiska konsekvenser eftersom samma utveckling då skulle påbörjas även i Polen.

Källa:
Europe must ‘wake up’ to ‘clash of civilizations’ – Polish minister after Catalonia attacks

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments