Polen ska granska ”nynazister”

POLEN. Ett smygfilmat TV-reportage har fått Polens statsåklagare att öppna en undersökning gällande spridning av ”fascism”.

Enligt den judiska nyhetsbyrån AP, har ett TV-program i hemlighet filmat en ”nynazistisk grupp” när de firade Adolf Hitlers födelsedag.

Den ”nynazistiska” gruppen kallar sig Duma i nowoczesność (Stolthet och modernitet). I filmen bär de uniformer som liknar SS-uniformer från andra världskriget och det ska även bland annat förekomma en brinnande svastika. Nyhetsbyrån hävdar att samma grupp i november manifesterade en protest där bilder föreställande EU-politiker hängandes i galgar sattes upp i staden.

TV-reportaget föranledde omedelbart Polens judiska premiärminister Mateusz Morawiecki att fördöma fascism. Han sade att spridandet av fascism trampar på ”minnet av våra förfäder och deras heroiska kamp för ett rättvist Polen, fritt från hat”.

Samtidigt har Polens statsåklagare Zbigniew Ziobro påbörjat en undersökning rörande offentligt spridande av fascism, vilket kan ge upp till två års fängelse. Det är dock inte TV-bolaget som misstänks för att ha spridit fascism, utan det är istället gruppen som filmades i hemlighet i ett slutet sammanhang.

Nyhetsbyrån verkar däremot inte vara överens med vare sig Morawiecki eller Ziobro om att detta gäller spridande av fascism, utan håller fast vid sin beteckning ”nynazism”.

Källa:
Undercover report sparks investigation

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan

Dom hajade inte att dom blev utnyttjade 1939 som nyttiga idioter. Ej heller gick det upp ett ljus när Bolshevikerna utrotade nästan hela hela intelligentsian i Katyn 1941. Den Polske premiärministern i exil i England fattade och ville få ut detta till kännedom och rättsskipning 1943, varvid hans plan lustigt nog störtade(flygkrach 1) så ingen undersökning skulle ske som kunde oroa det intima samarbetet mellan Sovjet och England/USA att krossa Tyskland. Inte ens då hajade polackerna! Sen blev dom uppslukade av Sovjet-Bolchevismen efter kriget, alltså det krig som England/USA startat och lurat Polska statsledningen med, för att skydda Polen mot… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan
Reply to  Sverker

Polen var ett mycket efterbliven land. Avund på Tyskland spelade stor roll i förhållandet till Tyskland som i Frankrike och Storbritannien. Och det finns polacker som drömmer om ett Storpolen som skall inkluderar det tyska Vorpommern. Men trots allt investerar tyska koncerner i Polen. Volkswagen öppnade fabrik för ”Crafter”-produktionen 2016. (Den polska ministern kom inte till invigningsceremonin), Daimler var redan där. Andra utländska bilproducenter i Polen är General Motors (sedan 1990), Toyota och koreansk LG.
http://m.dw.com/de/vw-er%C3%B6ffnet-eine-neue-fabrik-in-polen/a-36144056

.dB.
Nybörjare
.dB.
2 år sedan

Låt dem hållas.
I slutändan är det kontraproduktivt och i slutet står de där med dumstruten.

Samma tafatta försök görs här i Sverige.
Men det blir bara komedi, för vem vill ha dialog oss? Det går bra att måla fan på väggen, men det är aldrig någon som vågar prata med oss eller debattera.

De vet att de förlorar. Och att de skulle lynchas i (((media))) om de så säger ”HEJ” till oss.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

”Polens judiska premiärminister Mateusz Morawiecki”

Är det inte rätt märkligt att just den folkgrupp som knappt utgör mer än någon procent av värdnationens befolkning hela tiden poppar upp som statsministrar, presidenter eller premiärministrar.

Exempelvis:
Nicolas Sarkozy, judisk president i Frankrike.
Leon Blum och Pierre Mendes France, judiska premiärministrar i Frankrike.
Alessandro Fortis & Luigi Luzzatti, judiska premiärministrar i Italien
Jan Fischer, judisk premiärminister i Tjeckien
etc. etc.

Även i Sverige dräller det av politiker som döljer att de är judar:
Birgitta Ohlsson
Ulf Adelsohn
med många fler.

Lista gärna fler, de som kan namnge någon av dem.

Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan

Anita Gradin
Thomas Gür
Ulf Dinkelspiel (dog nyss)
Olle Wästberg (Hirsch)
Erik Åsbrink. OBS den som i smyg åsamkat oss en evigt växande statsskuld till bankparasitsystemet då han avreglerade bankerna när han var ordförande i Riksbanksfullmäktige!
Adam Cwejman
Caroline Szyber
Leif Pagrotsky
Finns många fler, så fyll på

Har Radio Islam upphört?
Dom hade en suverät register på kroknäsorna!

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

Är det ens en stor grej i polen?

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan

Polen är tyvärr rätt ovetandes vad försvar av nationellt är så länge de ser vitt omkring sig så är det lugnt,och kärnan finns inte där eftersom de föraktar dåtida Tysklands krig till utrensning av judisk kommunism från Europa. (hoppas jag har fel,men det verkar inte klicka där till den gemene.

Rysslands tunga admin med Putin i spetsen bevarar fortfarande dessa dåtida äckliga attribut till statyer för allmänheten att beskåda, medans de håller årliga hyllningar till vad den (((röda armen))) gjorde över Europa främst Tyskland.

Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan
Reply to  nordbo

Det är svårt att entydigt tolka vartåt Putin egentligen strävar. I tråden på Nordfront om Ryssland och judar, så anar man att förståelsen om vad judendomen orsakat i Ryssland, växer. Men psykologiskt och taktiskt är det helt omöjligt att snabbt officiellt framföra att Ryssar massmördades och att dom trixades in i krig med Tyskland (alltså att Hitler var tvungen och hade bara en utväg, att slå till först, innan Stalin gjorde det, för att rädda Tyskland & Europa) Detta faktum är ett alldeles för stort piller att svälja nu. Men det kommer. Polacker är väl än mer hjärntvättade, så där… Läs mer »