Polen: Ökat stöd för nationalkonservativt regeringsparti

POLEN. Enligt en ny opinionsundersökning ökar stödet för det styrande partiet Lag och rättvisa i Polen. Oppositionen och vänstern fortsätter att backa.

Det nationalkonservativa partiet Lag och rättvisa (PiS) har stöd av 45 procent av polackerna, enligt en opinionsundersökning gjord av Estymator. Det innebär att partiet ökat sitt stöd med 0,8 procentenheter sedan augusti, då en liknande undersökning gjordes. Lag och rättvisa fick makten i Polen i slutet av 2015.

Oppositionen i Polen leds av det liberalkonservativa partiet Medborgarplattformen (PO), som enligt undersökningen tappat 0,9 procentenheter i stöd och landar på 23,9 procent. Medborgarplattformen styrde Polen från 2007 till 2015.

Demokratiska vänsterförbundet (SLD) – ett socialdemokratiskt ”arbetarparti” som stoltserar med att förespråka legalisering av abort och homosexuella partnerskap – befinner sig nu utanför parlamentet och skulle få 8,1 procent av rösterna om det vore val idag.

Källa:
Polish ruling party widens lead in new survey

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om