Polen godkände lag som gör det olagligt att anklaga landet för ”förintelsen”

UTRIKES. Den polska senaten godkände under onsdagen en lag som gör det olagligt att anklaga Polen för ”förintelsen”. Den nya lagen har nu gjort judar vansinniga.

Som Nordfront tidigare rapporterat om har Polen fått judar världen över att gråta ut då man inte tänker tillåta att landet anklagas för den så kallade förintelsen och under onsdagen godkände den polska senaten lagen med rösterna 57 mot 23.

Det enda som återstår för att lagen ska träda i kraft är en signatur från landets president Andrzej Duda som låtit meddela att Polen inte tänker backa i frågan trots internationell hets. Dudas utlåtande om att han inte tänker vika sig för påtryckningar har bland annat fått förbrytarstaten Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att gråta ut till internationell press.

— Vi kommer inte att acceptera några försök att skriva om historien, sade Netanyahu.

Även USA har gett sig in i debatten efter påtryckningar från landets judiska lobby och låtit meddela att man inte är säker på hur lagen kommer att påverka landets relationer med Polen. Vidare säger man från det amerikanska utrikesdepartementet att man är ”orolig för yttrandefriheten i Polen”, en oro som man inte uttalat mot länder som dömer folk till fängelse för att dessa ska ha ifrågasatt ”förintelsens” existens.

Det återstår nu att se om andra länder kommer att gå i Polens fotspår.

Källa:
Kontroversiell Förintelselag godkänd av parlamentet i Polen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Detta var ett mycket inspirerande och lovvärt initiativ från Polen. Ja, det är bra lustigt att de grinar illa över att ett land förbjuder hets mot landet ifråga, medan majoritetsbefolkningen förväntas hållas fjättrad i sin syn på problematiska minoriteter. Jag tror starkt att detta har fått skutan att vända. Jag menar, det finns ju nu en mycket stark opposition mot förintelselögnerna, på många olika ställen. För att ta några exempel av olika slag: Den tyske AfD-politikern Björn Höcke (som motsätter sig förintelsemonumentet i Berlin), den amerikanske pastorn Steven Anderson (som producerat videomaterial som ifrågasätter denna lögn), vänstervloggaren Ryan Dawson som… Läs mer »

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  _DH_

Att det retar gallfeber på ett visst folk visar att det var ett beslut i rätt riktning. Nästa steg borde vara att kräva skadestånd för 72 års förtal. Om man inte börjar sätta ner foten, som Polen nu gjort, så kommer snart hela Europas befolkning att hållas skyldiga för den sk förintelsen, eftersom vi ju alla kände till den och inte ingrep. Visserligen lever inte många européer längre som var födda före 1945, men det fråntar inte oss som är födda senare vår kollektiva skuld. Att det verkligen förhåller sig som jag skriver bevisas av de skuldkänslor som våra barn… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Befolkningarna i segermakternas länder har svårt att tänka om, att skulle vara massmördare, att de lydde brottsliga lögnaktiga judar (Truman, Eisenhower,..), att judar ville krig, att judar var rasister och avundsjuka på Germania länge före Hitler. Monika Schaefer blev attackerad och mobbad i Kanada och arresterad i det fortfarande ockuperade Tyskland på grund av sanningen. Inte bara Talmud-judar är folkmordskriminella, världens största ont är den judisk-anglo-amerikanska alliansen.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

Förbud att anklaga Tyskland vore toppen. Då slipper vi dras med tramset och tjafset så vi kan helt ägna oss om de verkliga händelserna som sker i vårt land och Europa mot rasförräderi och moralförfallet.

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Den polska lagen vittnar om att den polska regimen bryr sig om sitt eget folk, det vill säga det polska folket.

Det ska dom ha heder för.

Må dagen komma när det blir straffbart i alla vita länder att propagera för JUDE-lögnen ”förintelsen”.

Hell seger!

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

Måste den som i Polen hädanefter vill hävda att förintelsen faktiskt har ägt rum kunna bevisa sitt påstående med fakta som håller i en domstol? Det vore fantastiskt om bevisbördan kunde läggas på förintelsevurmarnas sida.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

När det gäller religioner finns ingen bevisbörda åt något håll.

Mike
Nybörjare
Mike
2 år sedan

Det är bara att gratulera. Resolut beslut!