Polack greps med byxorna nere tillsammans med får – åtalas för djurplågeri

SKÅNE. En kraftigt berusad polsk medborgare greps i juni 2017 tillsammans med ett får som uppvisade tecken på att ha utsatts för ett sexuellt övergrepp. Nu åtalas han för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen samt för stöld.

Krystian Leszczynski (19771267-6811) i samband med att han greps.

Det var i juni 2017 som den polske medborgaren Krystian Leszczynski (19771267-6811) stal ett får av en bonde i skånska Kågeröd. Tillsammans med fåret begav han sig sedan till ett närliggande fält, där han enligt egen utsago konsumerade en hel flaska med vodka.

Två unga kvinnor var samtidigt ute och red på sina hästar i närheten när de fick syn på Leszczynski tillsammans med fåret.”Titta inte, titta inte!”, ska den kraftigt berusade polacken ha skrikit när en av flickornas mor närmade sig honom, varpå man kontaktade polisen.

När polis kom till platsen fann man Leszczynski liggandes på rygg med byxorna uppknäppta. Han hade inte heller några kalsonger på sig och bredvid honom låg tackan på sidan, till synes svårt medtagen.

En veterinär som kallades till platsen kunde konstatera att fåret hamnat i cirkulatorisk chock. Det hade även skador i underlivet och visade tecken på att vara dräktig. I samråd med bonden beslutade veterinären att avliva fåret, då man inte ansåg att det skulle kunna återhämta sig.

När Leszczynski efter många om och men förstod att han misstänktes för djurplågeri genom att ha haft sexuellt umgänge med fåret ska han ha gapskrattat i flera minuter. Med tiden blev han dock allt mer motsträvig och i slutändan fick han bäras in i arresten.

I förhör erkänner Leszczynski stöld och menar att han tog fåret som ett ”straff” mot bonden för att denne anlitat östeuropeiska kvinnor som arbetskraft under dåliga förhållanden. Han förnekar dock att han ska ha haft sexuellt umgänge med fåret eller att han på något sätt ska ha plågat det.

Men DNA-bevisning på både fåret och på honom själv talar för något annat. Han åtalas därför av Helsingborgs tingsrätt för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen och stöld.

Källa:
Helsingborgs tingsrätt: Målnummer B 3131-19

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Multikulturen smittar av sig på den inhemska befolkningen!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Lingonet

Jag missade att detta hände i sverige, sorry.

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Polacken har väl helt antagit PRIDE propagandan i Sverige som lockar avarter till vidriga handlingar. Nå, Löfven skall du stå med bögflaggan under en eventuell rättegång för att försvara honom med den demokratiska värdegrunden?