Pojke från ”gasattacksvideo” mår bra – invånare vittnar om bluff

UTRIKES. I ett reportage från RT vittnar bland annat fadern till en pojke som figurerat i en film efter en påstådd gasattack, om att gasattacken är en bluff.

I ett nytt reportage från RT uttalar sig en pojke, som figurerat i en film efter den påstådda gasattacken i Douma, om händelsen. Enligt pojken följde han med till ett sjukhus efter att en grupp påstått att en gasattack ägt rum, där han dränktes i vatten och senare bjöds på mat. Pojken ska heller inte ha visat några symptom efter händelsen.

Fadern berättar också om händelsen:

— Jag var ute men jag hörde ingenting om någon kemisk attack och märkte ingenting. Jag hörde bara att min familj var på sjukhuset.

— När jag kom dit hittade jag min familj. De berättade att någon ropat om en gasattack.

Även en läkare som var i tjänst vid tillfället berättar för RT om händelsen. Enligt läkaren kom det plötsligt in en massa människor som dränktes i vatten av en grupp. Han märkte dock inte några som helst symptom av en kemisk attack på de som kommit.

Det enda man märkt, vid andra tillfällen, är att vissa människor haft svårt att andas, vilket enligt RT kan förklaras av de strider som ägt rum i området. På grund av explosioner kan nämligen luften fyllas med damm, vilket kan vara speciellt problematiskt för de som har astma.

Man intervjuar även en man som säger sig ha varit på platsen där attacken påstås ha ägt rum. Enligt mannen märkte varken han själv eller hans familj att någonting skulle ha hänt.

Filmen där människor blir avduschade släpptes av Doumas revolutionsgrupp som ska ha kopplingar till Vita hjälmarna, som tidigare avslöjats med att bluffa om attacker.

Källa:
Staged suffering? Interview with boy in Douma video raises more doubts over ‘chem attack’ 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KarlKarl AAnnaFredrikaVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Och Sverige har Bosse Schön som kan slå i en massa lögner i TV och i sina alster.

Fredrika
Medlem

(((Schön))) ?

Fredrika
Medlem

Samma bluff från Douma som tv4 ljög om. George Soros vita hjälmar. Och gänget. Uselt. Inte bara den ”mördade” Skripal och hans dotter. Nu ännu en mediaexpolaterad oskyldig syrisk pojke, offer för bolagsmedier som marknadsför Israels djävulska krig mot omvärlden. Riktigt lågt.

Anonym
Medlem
Anonym

Det är inte bara Vita Hjälmarna som bluffar …. min fråga är vilka är de Vita Hjälmarna egentligen? Vem är det som alltid drar i trådarna? Här är en ledtråd: made in ISrael.

Karl-Путин A
Medlem

Det kommer att bli väldigt tyst i judisk media om denna ”gasattack” – möjligen kommer de att hävda att Assad hann undanröja spåren. Så nu har ”gasattacken” satt sig i medvetandet på deras läsare.

Den engelska staten är mycket missnöjd med RTs journalistik som inte håller sig inom den (((västliga åsiktskorridoren))) och har länge försökt att hitta skäl för att förbjuda RT från att verka inom England. Nu tror man sig hittat ett skäl och det är att RT inte hållit sig till den officiella ”sanningen” om ”förgiftningen” av ex-spionen Skripal.

Karl
Medlem

Tvi fan! De borde skämmas!