Pojke blev felmedicinerad i 14 år

INRIKES. En pojkes epilepsianfall slutade efter 14 år då en viss typ av medicinering avslutades på föräldrarnas begäran.

Pojken felmedicinerades i 14 år.

I fjorton år medicinerades en pojke från Kronoberg för en form av epilepsi. Under åren har han medicinerats med ett stort antal läkemedel utan framgång.

Då pojkens tillstånd bara försämrades krävde hans föräldrar att en genstudie skulle utföras på pojken, varefter man avslutade en viss typ av medicinering. När medicinen togs bort från pojkens dagliga dos försvann epilepsianfallen.

Då pojken tydligt felmedicinerats under åratal valde hans föräldrar att anmäla pojkens läkare från Växjö och Lund. Inspektionen för vård och omsorg anser dock att läkarnas fleråriga misstag är rimligt och att deras beslut följt gällande lagar och föreskrifter.

Tack vare att pojkens föräldrar stått på sig mår deras nu tonåriga son bra igen.

Källa:
Pojke fick fel medicin i 14 år

Relaterade artiklar:
INSÄNDARE: Folkgemenskap är bästa medicinen
Fisk påverkas av medicinutsläpp

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RamonTorkelssonFredrikaDavid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Deva
Medlem
Deva

Vården är riktigt sjuk samt läkarnas utbildning extremt politiserad och vinklad. Min dröm är att man river alla sjukhus och ersätter dem med ”friskhus”, förbjuder 99% av alla läkemedel, samt gör om vårdutbildningarna från grunden.

Fredrika
Medlem

Ja, det är också fel att läkemedelslobbyisterna ska styra medicineringen av patienter i den utsträckning de gör. Och att läkemedelsbolagen utövar ett så stort inflytande på Läkemedelsverket.

Spännande fransk dramatisering av en läkemedelsskandal finns på https://dreamfilmhd.info/movies/details/683249133-150-milligrams/ för den som vill se en film ikväll.

Torkelsson
Medlem

Där man låter kapitalismen sätta hela agendan, kommer folkets väl alltid i andra hand.

Jag har 25 års ”missbruk” av antidepressiva medel bakom mig, och så fort avgiftningen tagit fart, så kom Nationalismen till mig, som en helt naturlig del av uppvaknandet.

Är det möjligen därför så mycket av dessa preparat skrivs ut?

Fredrika
Medlem

Nja inte egentligen men eftersom preparatens goda effekt är att ta bort känslor och alla former av mentalt engagemang för den som är sjuk, eftersom det är bättre att vara ”nollad” än att plågas, ska de inte tas slentrianmässigt. När plågorna är hanterbara av det egna psyket ska man fasa ut medicinen. Att man inte engagerar sig nationalsocialistiskt är bara en bonus för dem som ändå vill att du ska vara övermedicinerad för deras ekonomis skull. En miljon invånare i Sverige köpte psykdroger förra året, enligt Nordic Frontier. Manna från himlen för läkemedelsföretagen. Men folk mår dåligt. Myndigheterna säger sig… Läs mer »

Torkelsson
Medlem

Exakt, väl skrivet!

Att stärka individen på bekostnad av den traditionella familjen, vill jag minnas är ett slags politiskt beslut från Palmeregimen (rätta mig om jag har fel), men detta borde också ha bidragit till att skapa så många ensamma, olyckliga individer. Man kan verkligen fundera över Palmes avsikter med sina politiska beslut.

Ramón Mercader
Medlem

Ofaldssamhället och överstimulans av sinnen kan skapa symptom liknande/närmande av epilepsi och epilepsi, självklart felmedicineringar också. Mycket lysrör och dylikt kan överstimulera sinnen. Skulle vi ta hela världens befolkning och sätta framför en stroboskoplampa och titta in och se vem som klarade sig längst från EP-anfall eller från att behöva ta upp handen för att undvika det, så tror jag vår ras i snitt skulle klara det väldigt ”dåligt” trots stor varierande grad även inom vår ras. Ljusgula brillor om det gäller EP eller symptom som liknar/närmar sig EP från mycket utsättning av lysrör och sådant utsättande från lysrör ej… Läs mer »