Pojke åtalas för HMF – på grund av Spotify-lista

ÅSIKTSBROTT. För första gången någonsin åtalas någon för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” på grund av en spellista på Spotify. Den åtalade är en 16-årig pojke som förra året skapade spellistan ”Vit makt, n*gerslakt”.

2018 skapade en 15-åring en så kallad spellista på musikstreamingstjänsten Spotify. 15-åringen döpte listan till ”Vit makt, n*gerslakt” och åtalas därför nu för hets mot folkgrupp.

Pojken har i förhör sagt att han inte visste att listan var offentlig och att han inte menade att uttrycka missaktning mot någon grupp. Men när han anmäldes hade listan 73 följare.

Han menar också att han inte har de värderingar som titeln på listan antyder och att han bara döpte den till ”Vit makt, n*gerslakt” som ett infall.

Det är första gången någonsin som någon åtalas för brottslighet på Spotify.

Källa:
Pojke HMF-åtalad för Spotifylista

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
7 månader sedan

comment image?w=663

comment image

Harald
Nybörjare
Harald
7 månader sedan

Så det är spellistans namn som är HMF inte låtlistan. Spotifys musik modereras dvs rensas av (((SPLC))) och (((ADL))) från vit rärtighetsmusik. Men slaktavfallets raplåtar som uppviglar till mord på vita barn finns på förslagslistor som musik tips till kunderna.

Malin
Nybörjare
Malin
7 månader sedan

Rasisten Tobias Hübinette kräks ut i ren ilska rasistiska fraser offentligt, typ att den vita rasen är underlägsen och skall utrotas. Nu får han miljoner i bidrag för att ”forska om rasism” och troligtvis också för hur man ska gå tillväga för att utrota den vita Svenska rasen. Han får lön av staten för att agera Sveriges värsta rasist och kan fritt sprida sitt hat eftersom lagen om HMF och korresponderande prejudikat skyddar hatare som Hubinette. Men den här pojken som namnger sina i tron privata listor med betydligt mildare språkbruk åker dit direkt, pang och bom.