”Plocka min bomull nigger!” – nu stängs fyra studenter av

USA. I ett videoklipp ses studenter tillhörande en och samma studentförening på University of Georgia skämtsamt piska en annan student med orden ”plocka min bomull nigger!”. Videon har cirkulerat på sociala medier och skapat enorma kontroverser.

I ett filmklipp som cirkulerat på sociala medier ses fyra medlemmar i studentföreningen Tau Kappa Epsilon (TKE) på University of Georgia skämta med varandra. En av dem piskar en annan med ett skärp och säger ”plocka min bomull bitch!”. En tredje person som filmar det hela påminner honom om att han använder fel ord, varpå han slår med skärpet ytterligare en gång och säger ”plocka min bomull nigger!”, till de församlades stora förtjusning.

Filmklippet har sedan dess väckt avsky bland politiskt korrekta på sociala medier som krävt åtgärder från University of Georgia. I ett officiellt uttalande skriver lärosätet att man är medveten om att det finns en video där studenter ”använder ett rasistiskt språk och deltar i aktiviteter som hånar lidandet hos förslavade människor”.

Universitetets studentråd har också gått ut med att en utredning om incidenten är pågående, samtidigt som man har stängt av föreningen TKE, som i sin tur har uteslutit de fyra studenterna.

Källa:
’Pick my cotton, n****r’: University of Georgia frat suspended over racist VIDEO

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenVera_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Bra märkligt att vita studenter blir automatiskt avstängda för kränkningar som inte är ett dugg värre än de vita studenter utsätts för dagligen av sina judiska eller kvinnliga lärare. Borde det inte ses som värre när kränkningen är en del av den reguljära undervisningen också? Som ”kritiska vithetsstudier”?

Vera
Medlem

Tråkigt det har blivit – man får inte skoja längre. På 60 talet i Strängnäs minns jag en kö vi ett marknadsstånd när en något överförfriskad Strängnäs bo tittade på en neger i kön och sa : ”Du ska inte vara här , du skal vara upp i träden-” Alla skrattade även afrikanen. En man får inte skämta med kvinnor längre, Judevitsar tabu , det ända som man får skämta om är vitsar under livremmen. De tyder allt annat för rasism, antisemitism, kvinnoförakt osv. Javisst: ”Nazister” får det skämtas om på det grövsta – Vi blir inte förnärmade, men vi… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Var har folkligheten tagit vägen? Saknar gemenskap. Var finns den?