Planer på asylboende läggs ner efter folkliga protester

ÖVERKALIX. Politikerna i Överkalix har valt att lägga ner planerna på att omvandla delar av en gymnasieskola till ett asylboende för ensamkommande ”flyktingbarn”.

I fredags under ett informationsmöte med föräldrar avslöjade politikerna i Överkalix att de har valt att lägga ner planerna på att bygga om delar av en gymnasieskola till ett boende för ensamkommande ”flyktingbarn”. Anledningen uppger kommunalrådet Mikael Larsson (V) är att de känt av vibbar från oroliga föräldrar ute på gatan samt på sociala medier.

— Vi känner av de vibbar som finns. Så på måndagens KS tänker vi ta beslutet att stoppa upp omvandlingen av gymnasieskolan och ge tekniska förvaltningen i uppdrag att se över att fortsätta ha HVB-boendet nere på campingen, sa Larsson.

Oron kommer från de yngre barnen som vistas ute på skolgården och även mötesdeltagarna gav uttryck för detta. En tvåbarnsmamma menar att det absolut inte känns säkert och syftade på alla de tumulta situationer som på senare tid skett på asylboenden och hem för ensamkommande. Vid en handuppräckning fick hon medhåll från i stort sett alla övriga 70-80 deltagare.

Vidare på mötet diskuterades personalens arbetsförhållanden samt alternativa platser för boenden, däribland Älvdalens daghem.

Källa:
Politikerna tvärvänder om HVB-hemmet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments