PK-panik i NHL – toppcoach avgår efter ”rasistskandal”

SPORT. Calgary Flames-coachen Bill Peters avgår efter att han sagt ”nigger” och kritiserat hip hop för tio år sedan.

Bill Peters till vänster och den kränkte Sverigebekantingen Akim Aliu till höger.

NHL-laget Calgary Flames tränare Bill Peters har avgått efter att ha utsatts för medial hets. Detta efter att den Nigeriafödde spelaren Akim Aliu – som tränades av Peters under ungdomsåren och som bland annat spelat i svenska Karlskrona och AIK – anklagat Peters för att ha kallat honom ”nigger” och kritiserat hans val av hip hopmusik i omklädningsrummet.

Händelsen ska ha ägt rum för tio år sedan.

Enligt Aliu ska han sedermera ha ”gjort uppror” mot Peters vilket ledde till att han skickades till en klubb i en lägre division, något som han hävdar ska ha ”förstört hans karriär”.

Bill Peters var under sin enda hela säsong med Calgary Flames mycket framgångsrik då han tog klubbens första seger i Pacific Division på 13 år.

Tidigare i höst fick en legendarisk kanadensisk kommentatorprofil, Don Cherry, sparken för att ha kritiserat invandrare för att de inte respekterar avlidna kanadensiska soldater genom att bära Poppy-emblem på bröstet.

Källor:
Flames coach Bill Peters quits; accused of slurs, abuse
Aliu speaks publicly on allegations against Peters
Don Cherry: Canadian hockey pundit fired for poppy rant

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments