Piteå-pedofil får sänkt straff

SEXUALBROTT. Luleå tingsrätt dömde pedofilen Patrik Ensio Johansson till 10 års fängelse. Nu får han straffet sänkt av hovrätten.

Pedofilen Patrik Johansson (860920-8932) får sänkt straff i hovrätten. Observera att barnet på bilden inte nödvändigtvis har med hans brottslighet att göra. Foto: Facebook.

Piteåpedofilen Patrik Ensio Johansson (860920-8932) som av tingsrätten i Luleå dömdes till 10 års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn i september får sitt straff sänkt av hovrätten för övre Norrland.

LÄS MER: Pedofil får 10 års fängelse för grova våldtäkter – yngsta offret var spädbarn

Medan tingsrätten ansåg att brotten hade ett straffvärde på 10 års fängelse meddelar nu hovrätten att det får räcka med 8 år för pedofilen. Hovrätten delar inte tingsrättens bedömning i vissa delar utan menar i sin dom att det inte har varit fråga om grov våldtäkt mot barn utan grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Med häktningstiden på minst sex månader och det faktum att Johansson endast behöver sitta två tredjedelar av sitt straff kan han bli en fri man redan 2024.

Källa:
Hovrätten för övre Norrland: Målnr.-B921-19 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Slipsen says:

  Vidrigt dåd och en rättsskandal att han får SÄNKT straff med motiveringen att det inte rör sig om grov våldtäkt mot barn!
  Till och med de politiskt tillsatta gökarna i Tingsrätten kom ju fram till det.
  Vad ligger till grund för Hovrättens liberala inställning till pedofili?

  • Ethny says:

   Skrev det i min kommentar men, finns många politiker bland nämndemännen inom hovrätten (och andra instanser) som kommer från vidriga partier som har en liberal ställning till pedofili.

   Edit:
   Saxat från (((wiki))):

   Rekryteringen av nämndemän sker genom de politiska partier som är representerade i fullmäktige, varför de flesta nämndemän är medlemmar i ett parti.

 • Ethny says:

  Vidriga pedofilvurmare till åklagare och nämndemän.

  De flesta nämndemän är politiker och många av (((dem))) är socialister, miljömuppar, centerpartister osv.

  Dessa hyllar oftast pedofili som vill få det lagligt, då kan detta vara till grund att denne individ som inte förtjänar något annat än ett nackskott, istället får lindrigare straff???

  Hur fan kan våldtäkt mot ett spädbarn INTE räknas som grov våldtäkt?

  Tänker de ”Nämen spädbarnet kommer eventuellt inte minnas någonting, så det är lugnt! Sänk straffet med två år. Han gjorde något dumt då det är fortfarande olagligt… men inte så länge till om vi får bestämma”.

  Äckliga vidriga SVIN i hovrätten. De som sänkte hans straff borde hängas ut med både bild och namn så man vet vilka dessa vidriga människor är som minskar folks straff som annars inte har något existensberättigande.


 • Lämna ett svar