PewDiePie uppmuntrar sina följare att börja styrketräna

SVERIGE. PewDiePie har fått magrutor, uppmuntrar till träning och hyllar en intellektuell fascist.

Den svenske kändisen Felix Kjellberg, på Youtube känd som PewDiePie, släppte nyligen en film där han uppmuntrar sina följare att börja styrketräna.

Bakgrunden till filmen är att en bild på Kjellberg i bar överkropp har blivit viral och fått många att vilja veta mer om hans träningsrutiner. I filmen går därför Kjellberg igenom hur han själv tränar väldigt enkelt hemma med bara en bänk och lite fria vikter.

Kjellberg talar även om vad som ger honom motivation att träna och nämner den japanske författaren och nationalisten Yukio Mishima. Mishima är bland annat känd för att han 1970 begick seppuku efter att han genomfört en misslyckad statskupp för att återupprätta det japanska kejsardömet och avskaffa den konstitution som de allierade segermakterna tvingade på Japan 1947.

I slutet av filmen säger Kjellberg att man inte bara ska träna av kortsiktiga och egoistiska skäl.

— Det finns många anledningar till att träna som är positiva. Du kommer se bättre ut, du kommer känna dig mer självsäker, du får bättre hälsa. Men det här är uppenbarligen degenererade anledningar till att träna, säger han och fortsätter sedan:

— Du lyfter vikter för Mishima. Du lyfter vikter för Homeros. Du lyfter vikter för att undfly abstrakta koncept som tiden och döden. De är de enda acceptabla anledningarna!

Utöver styrketräningen påpekar Kjellberg att han numera dricker väldigt lite alkohol och är mer noga med att äta hälsosamt eftersom det inte räcker att bara träna för att bli i bra form, man måste också leva hälsosamt i övrigt.

I skrivande stund har Kjellbergs träningsfilm över sju miljoner visningar och 665 000 tumme upp. Förra hösten trollade Kjellberg de censurivrande judarna på ADL när han först lovade att ge dem pengar men sedan drog tillbaka detta när hans fans började kritisera ADL.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Fredrika says:

  Jag tycker det är problematiskt att hylla den homosexuelle fascisten Mishima. Hans bög- och våldsromantiska skrifter är visst ”stark litteratur’ liksom hans idéer och program. Men hans våldsbejakande politik står i stark kontrast till ett folkgemenskapssamhälle. Mishimas våldssamhälle som bygger på våldskapital gentemot folket, styet av hårdföra män som trånar efter andra mäns svettiga spelande och spända muskler, och som föraktar kvinnan, mänsklig svaghet, sensibilitet och kärlek, upplever jag stå väldigt långt ifrån nationalsocialistismens naturliga skönhet och kärlek till livet och till varandra. Till hela ens folk.

  Vad ska PewDiePie eller någon annan av er med Mishima till egentligen. Handlar det om romantiska samhällsförändringsföreställningar? Ni har ju Marcus Golden One Follin som är en utmärkt förebild tycker jag för hur en man kan vara. Och en man bra för samhället. ÄVen om han inte är Nobelprisämne. Men det tycker jag talar ännu mer till hans fördel.

  • Ulfrik says:

   Du har med andra ord inga problem med män som försvarar rovkapitalism?

   • Fredrika says:

    Nej det är inte andra ord på det jag skrev.

    • Ulfrik says:

     Ni har ju Marcus Golden One Follin som är en utmärkt förebild tycker jag för hur en man kan vara. Och en man bra för samhället.

     Det är exakt vad det är. Men du kanske bara inte vet om att han har försvarat det?

     • Fredrika says:

      Nej det kände jag inte till om Follin.

      Det är i och för sig ändå inte andra ord på det jag skrev, men det låter verkligen inte bra, det du skriver om honom.

      Säkert finns det mycket i Follins attityd till träning och till svenska folket som är bra, även om såklart inte kan vara bra att han försvarar ocker och rovkapitalism.

      Jag angav honom som förslag på förebild framför den våldsbejakande rasfrämmande bögen Mishima. Jag tror fortfarande Follin är bättre förebild. Mindre sjuk i huvudet. Snyggare och snyggare muskler. Nordisk. Ingen är perfekt, förstås. Ingen av oss andra heller.

      Jag antar jag skulle skrivit Freddy Nerman eller Pär Sjöberg istället. Men de är inga Youtube influencers eller historiska personer. Ännu.

      Men för all del, vill ni inte ha Follin som träningsideal, sk*t i det då. Men Mishima. .. usch.

      Och PewDiePie..ska det vara bättre som ideal? Varför PewDiePie? För att han blev rik på att svära till dataspel? Apropå rovkapitalism, som är exakt vad Alphabet/Google ägnar sig åt.

      Han är säkert intelligent, rolig och spirituell och en duktig influencer, men jag tvivlar på att han har mer karaktär än Follin. Och på tal om rovkapitalism…hur många miljoner har inte PewDiePie lyckats kapa åt sig, utan att ha producerat något alls, som en riktig arbetare gör?

      Gör det honom till en förebild? Som Blondinbella?

  • Follin gick ut i totalt, idiotiskt, försvar av sin kamrat William Hahne och hans karaktär efter skandalen med munskydden.

   Inte för att jag kan något om Mishima men Follin är också han en tivelaktig figur med en stor förkärlek till pengar. Han är en AfS’are helt enkelt. Inte en förebild heller enligt min måttstock även om han så klart ha många bra ideal och idéer!

 • Yeahwhatever says:

  Hoppas han nu sitter och funderar ut hur han ska lära sina unga följare om hur f-intelsemyten och småhattsfolket är faktorerna bakom allt dåligt i världen.


 • Lämna ett svar