Pewdiepie kritiseras av fans efter donation till judisk makt-organisation

UNDERDÅNIGHET. Youtubekändisen Pewdiepies långa flirt med systemkritik och nationalism bröts tidigare i veckan då han donerade en större summa till den judiska organisationen ADL. Nu kritiseras han av fansen på Twitter.


Youtubeklippet där Pewdiepie berättar om sin donation till judisk makt-gruppen ADL.

Nordfront rapporterade under tisdagen om hur den svenske Youtubekändisen Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, i sin senaste video meddelade att han donerar 50 000 dollar till den judiska extremistorganisationen ADL.

Sedan dess har rykten cirkulerat om att han har blivit utpressad av den mäktiga judisk makt-organisationen, bland annat eftersom hans fans tycker att han inte framstår som sig själv i videon.

Pewdiepie har därför publicerat en text på sin Twitter där han förklarar sitt agerande. I huvudsak tycks Kjellberg känna sig obekväm med att Brenton Tarrant refererade till just Pewdiepie innan han attackerade en moské i Christchurch på Nya Zeeland tidigare i år:

Vilseledande rubriker om mig har lett mig längs en stig med många konflikter med mainstreammedia under flera års tid nu. Tidigare har detta inte rört mig, jag vet vem jag är.

Men efter spektaklet i Christchurch för några månader sedan har min egen konflikt med massmedia manipulerats till ett verktyg för förstörelse.

Jag känner mig inte längre okej med situationen och jag har känt ett ansvar att förändra saker och ting.

Att donera till ADL verkar inte logiskt för alla, speciellt med tanke på att de med öppen fientlighet mot mig tidigare. Jag ville visa offentligt att jag kan se bortom detta och gå vidare. Jag tycker att det är viktigt, detta är inte min strid längre.

Många Twitterföljare kritiserar nu Pewdiepie för hans agerande, där huvudargumentet tycks vara att ADL aldrig kommer att sluta jaga honom oavsett hur mycket pengar han ger dem.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SamuelErikLotta Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lotta
Medlem

Jaa, han kryper o fjäskar för (((fienden)))

Erik
Medlem

https://www.youtube.com/watch?v=uk32tgPx6Cs

Nytt om detta ”PewDiePie Trolls the ADL, Pulls Donation to Censorship Organization w/ Adam Green
”.

Samuel
Medlem

OBS: Han skickade aldrig pengarna. Han spelar 4D-Schack, eller ”14-D Fia med Knuff” så att säga.