Per Bolund föreslagen som nytt språkrör för MP

INRIKES. Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund har föreslagits som nytt manligt språkrör för Miljöpartiet.

Miljöpartiets valberedning har föreslagit finansmarkands- och konsumentminister Per Bolund som nytt språkrör för Miljöpartiet.

— Jag är hedrad och jag vill bli språkrör för att jag är en oroad optimist. Jag är oroad för att vi har mycket att göra på väldigt kort tid. Och jag är optimist för att jag känner en sådan medvind för våra frågor. När miljontals unga demonstrerar för en klimatpolitik som kan rädda deras framtid är det Miljöpartiet som har lösningarna, sade Bolund vid en presskonferens.

Bland de saker Bolund anser vara viktiga finns biologisk mångfald, något som dock inte verkar vara viktig bland människor. Där ska istället ”främlingsfientlighet” bekämpas.

Isabella Lövin föreslås fortsätta som partiets andra språkrör, en post hon haft sedan år 2016. Vidare föreslås även att Emma Nohrén, ordförande för MP i Västra götaland, blir ny partisekreterare, då den tidigare valda partisekreteraren Amanda Lind lämnat posten för att bli kulturminister.

Källa:
Per Bolund föreslås som nytt språkrör för MP

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

En sorglig samling. Måtte detta parti för evigt hamna under fyraprocentspärren.