Pensionen sänks för 150 000 pensionärer – får leva på tusentals kronor mindre i månaden

INRIKES. Nu kommer pensionen att sänkas för 150 000 pensionärer, vilket innebär tusentals kronor mindre i månaden för många äldre. Anne-Maria Carlsgård, som är ombudsman på Kommunal, beskriver detta som ”olyckligt”.

Pensionsmyndigheten har beslutat att sänka runt 150 000 tidigare kommunalanställdas pension. Många som drabbats är väldigt upprörda, speciellt då de inte fått någon riktig förklaring till varför pensionerna nu har sänkts. En av de som i onsdags förra veckan fick den tråkiga nyheten på posten var 82-åriga Birgitta Nyman.

— Varför sänker de min pension nu som jag har haft sedan jag blev pensionär när jag var 65 år. Jag kan inte begripa det. Jag är väldigt ledsen och väldigt upprörd över att de går ut och lovar, och så stjäl de den lilla pension jag har, i stället för att höja den, säger hon och fortsätter:

— Det är en spottstyver för politikerna som har så höga löner själva.

Varför så många pensionärer nu får ännu mindre pengar att leva på ska enligt Pensionsmyndigheten bero på att pensionsavtalet PA-KL, som tidigare satt ihop med den allmänna ATP-pensionen, var tvungen att korrigeras när ATP-pensionen försvann.

Enligt Anne-Maria Carlsgård, som är ombudsman på Kommunal ska denna ändring gjorts för ”att skydda pensionen och för det mesta gynnat pensionärerna”. Däremot så innebär ändringen att från och med i år så kommer pensionen att sänkas med tusentals kronor per år för många, vilket hon beskriver som ”olyckligt”. Kommunal kommer nu även att börja analysera hur avtalet framöver kan förändras för att detta inte ska kunna hända igen, dock säger Carlsgård att detta kommer att ta tid.

Pensionssmällen: 150 000 drabbas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan

Ja någon sympati från mig får de inte dessa satans äckliga gamla socialdemokrater som förstört framtiden för mina barn.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Hoppas hela pensionen försvinner! Mina barn har inget Sverige att växa upp i.

Ellen
Nybörjare
Ellen
2 år sedan

Mitt försäkringsbolag ringde idag och ville att jag skulle börja pensionsspara hos dem, men efter att ha läst detta tänker jag verkligen om.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Sådan är de, socialdemokrater och kommunister…
Pensionärer i det kommunistiska ”arbetare- och bondparadiset” DDR fick utresa till Västtyskland för att spara pensioner.

Simen
Nybörjare
Simen
2 år sedan

Som man bäddar får man ligga..

Monsom
Nybörjare
Monsom
2 år sedan

Sveriges politiker följer bara UN-agenda 21 där det står bla att i framtida NWO samhället skall medborgarna leva på existensminimum samt bo minimalt (tex en familj ska bo på 30-40m max). Målet är för Globalisterna göra folk bidragsberoende av staten-en form av slaveri yes
(googla UN-agenda 21)
PS:Sverige har idag Europas sämsta pensioner.
(AP fonderna på mer än 200 miljarder tömdes för ca 2 decenier sedan av svenska politiker)
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_JCPJhTweFoHLwp0wFWc_v_c05B6Y2YtCu31MGMzcMMO7LKQTDg

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Jag sa idag till min släkting:

”- Om du röstar på moderaterna igen i detta valet också, då vill jag aldrig mer ha med dig att göra, aldrig se dig, träffa dig eller prata med dig! Röstar du fel igen är du bara en svenskfientlig folkförrädare och jag kommer aldrig mer att ha med dig att göra.”

Får se om poletten trillade ned den här gången.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Pengarna behövs till de asylsökande.

Donnie
Nybörjare
Donnie
2 år sedan

Dom jävla politiker som sitter och fyller sina bukar på oss skattebetalare . Sitter och säger att det går ju så bra för Sverige ……….. dessa jävla AS ljuger ju hela tiden . Undrar om dom har något samvete alls . Dagens pensionärer har jobbat och byggt upp det samhälle som var fram till 1995 när vi tik med i EU . Detta kommunist organ som suger oss torra , på all våra pensions pengar . Göran issterbuken Persson och Ingvar Carlsson i spetsen tog alla pengar ur 7 AP fonden ca: 258 miljarder …………. för att inte tala om… Läs mer »

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Donnie

Ja men det är ju skattebetalarna som väljer politikerna. Hur vi än vrider och vänder på det så går det inte att komma bort ifrån det faktum att i en demokrati så får folket ligga som det bäddat för sig.

Donnie
Nybörjare
Donnie
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Det spelar ju ingen roll vilket parti man röstar på , agendan är ändå den samma . Med väldigt små undantag i det stora hela !

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Donnie

Dagens pensionärer är ju den generation svenskar som lyckats förstöra mest. Jävla pack!

1995 hade det svenska Sverige redan upphört att existera för länge sen. EU har absolut noll med den saken att göra.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Men Henke, du måste ju förstå att alla, de flesta, inte är lika intelligenta som du. Du ser klart och tydligt idag vad som hänt och händer. Detta var svårt för dessa felröstande pensionärer att inse för 30 till 40 år sedan. Det var synd att du inte var med på den tiden och kunde vända folkopinionen mot politikerna som hypnotiserade vårt folk. Tänk om vi hade haft fler med din intelligens och framsynthet då det begav sig, ja då hade världen sett helt annorlunda ut. Men allvarligt, dina texter ser jag som uppmaning till splittring av vårt folk. Du… Läs mer »