Pensionärer utsatta för stenkastning i Trollhättan

MÅNGKULTUREN. I det ”utsatta området” Kronogården i Trollhättan trakasseras systematiskt pensionärer som på veckobasis spelar bingo i en lokal i området. Kommunen har inte kunnat hjälpa dem.

Genrebild.

Sedan flera år trakasseras medlemmarna i PRO Trollhättan Södra när de under torsdagar försöker roa sig med att spela bingo i en lokal på Kronogården.

Under gårdagen blev pensionärerna attackerade av ”barn” som kastade sten mot dem och skrek skällsord.

Ordföranden i föreningen, Lars-Ove Blomryd, berättar att bara i år har ”ungdomar” slagit sönder över 20 glasrutor.

— Det känns för jävligt. Vi kan inte påminna oss om att vi har haft någon konflikt med dessa ungdomar. Vi vill bara att de ska sluta förstöra och trakassera, säger han.

Händelserna har polisanmälts och man har anlitat ett säkerhetsbolag, men ändå fortsätter trakasserierna.

Barnen har skrikit ”hora” till pensionärerna, vilket kunde höras i en film som publicerades på sociala medier och som hade 9 000 delningar innan den togs bort.

Kommunen har kontaktats av PRO men de verkar vara mer intresserade av att hjälpa barnen, än att se till att freda de äldre som försöker spela bingo i det ”utsatta området”.

— Det är bara att konstatera att det är väldigt tråkigt. I de fall där vi får uppgifter om barn där det finns risk att känna oro så identifieras de unga och vi kontaktar föräldrarna, säger Vivian Komstadius, kommunikationschef på Trollhättans Stad.

Källa:
Stenkastning mot pensionärer i Trollhättan: ”De står utanför och skriker hora”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
10 månader sedan

… och skulle pensionärerna svara i affekterat tillstånd blir de åtalade för hets mot folkgrupp – sådant är demokratin, sådan är tacken till våra åldringar som säkert i sin naivitet har välkommnat dessa gener av våldsbenägenhet som man falskligen bekyller oss för.

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
10 månader sedan
Reply to  Vera

Vera: Tänk om 5 % av vårt hjärntvättade och hunsade folk hade den ryggrad och det rättspatos du har. Då hade vi vid det här laget redan sopat banan med vår dödsfiende och inlett den nationalsocialistiska revolution som kommer krävas för att rädda vårt folk. Nu är vår främsta uppgift istället att väcka de våra till insikt om mod om sanning och rätt . Det är gott så och absolut nödvändigt för segern. Varje flygbladsutdelning är mycket viktig för kampen. När det gäller just kampen för vårt folk är du en i princip oöverträffad förebild inom den nationalsocialistiska rörelsen i… Läs mer »

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
10 månader sedan
Reply to  Anders Jonsson

Håller med till hundra procent.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
10 månader sedan

Vad är en människa värd jämfört med en primat?

nordbo
Nybörjare
nordbo
10 månader sedan

Dessa ewiga (((barn))) verkar tro att det är svenska bingolottobesökare som har förstört deras egna hemländer.?

Måste vara SVT/SR och djurplågaren åberg som förser dessa icke-svenskar med falsk propaganda.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
10 månader sedan

nån som sitter på en kopia av filmen så man kan sprida den?

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
10 månader sedan

Det är inte ok men de aktuella pensionärerna har mest troligt röstat på pk-partier, S i största utsträckning så jag har ingen större sympati eller empati för dem. Som man bäddar får man ligga!
Däremot håller jag med Anders Jonsson. Jag har haft äran att träffa Vera i egen hög person.