Pedofilen Erik Hiller gömde sig i skolans omklädningsrum och filmade unga flickor

TORSLANDA. En pedofil som återföll i brott tog sig in i omklädningsrummet på Torslandaskolan och filmade fyra högstadieflickor när de skulle duscha.

Genom sökningar på internet kunde pedofilen Erik Pontus Hiller (19900628-5374) få fram scheman som visade olika klassers gymnastiktider på Torslandaskolan. På så vis kunde han sedan bege sig dit den 6 mars 2020 och gömma sig i omklädningsrummets duschbås. Där lurpassade han sedan på flickorna för att gå ut och filma dem när de kom in i duschen.

Hiller menar i ett polisförhör att det var av en slump han valde just Torslandaskolan. Han erkänner dock att han gömde sig i båset under cirka en timme för att kunna filma nakna flickor.

De fyra flickorna Hiller filmade var 14 år vid tillfället och kunde bakom stängda dörrar peka ut sig själva på den film från Hillers mobiltelefon som spelades upp vid huvudförhandlingen i Göteborgs tingsrätt.

En av målsägandena yrkade om ersättning för sveda och värk då hon mådde mycket dåligt av händelsen, men tingsrätten bedömer att det som anförts inte utgör tillräckliga skäl för ersättning för sveda och värk. Tingsrätten menar vidare att Hiller inte gjort sig skyldig till brottet kränkande fotografering, då det brottet ska begås i hemlighet medan Hiller helt öppet filmade flickorna. Istället rubriceras Hillers brott som ofredande och han dömdes (B 4415-20) förra månaden till 16 800 kr i böter. Flickorna ska också få 7 500 kr vardera i skadestånd av pedofilen.

Återfallsförbrytare
Detta är inte första gången Hiller ofredat unga flickor i sexuellt syfte. Redan 2014 dömdes han av Göteborgs tingsrätt (B 5022-14) för två fall av sexuellt ofredande mot två tonårsflickor, 14 och 15 år gamla, i Mölndal där han är bosatt.

Vid båda tillfällena var han ute och gick på en skogsväg nära ett stall som de båda flickorna hade kopplingar till och vid båda tillfällena bad han om vägbeskrivning till en tennisklubb. Den första flickan han stötte på slet han till sig och började krama och pussa i ansiktet nästan omedelbart efter att ha frågat henne om vägen till tennisklubben. Flickan, som vid tillfället var 14 år, skrek och sprang till stallet för att få hjälp. Efter händelsen hade hon mardrömmar och vågade inte gå ensam längre. Hon såg även Hiller utanför stallet vid ett annat tillfälle efter att han hade antastat henne.

Den andra flickan var 15 år när hon antastades av Hiller som kort efter frågan om vägen till tennisklubben grep tag om hennes underliv och höll kvar där under några sekunder innan flickan hann reagera med att knuffa bort honom och springa till stallet, där hon ringde sin mor som i sin tur kontaktade polisen. Även den här flickan såg Hiller vid ett annat tillfälle efter händelsen och han frågade henne återigen om vägen till tennisklubben, men denna gång gick hon bara förbi. De båda flickorna mådde väldigt dåligt efter händelsen och rädslan för män var länge stor.

Hiller dömdes för dessa två brott till skyddstillsyn och skulle genomgå behandling för att komma tillrätta med sin störning. Han fick också betala 6 200 kr i skadestånd till båda offren. I både den här första rättegången och den rättegången som hölls i år fick staten betala Hillers advokatkostnader på strax under 50 000 kr.

I skrivande stund är pedofilen folkbokförd i Mölndal:

Erik Hiller (19900628-5374)
Vänortsgatan 8 Lgh 1205
43160 Mölndal

På Facebook har Hiller en öppen profil där han bland annat gillar Barack Obama och Zara Larsson. Han har också 211 vänner där många förmodligen inte känner till hans osunda intresse för flickor i de nedre tonåren.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments