Pedofil får fortsätta studera till läkare

SEXUALBROTT. En dömd pedofil som tillsammans med en vän utnyttjat en minderårig flicka och filmat övergreppen får fortsätta att läsa till läkare, detta trots att Karolinska institutet begärt att mannen skulle sluta.

De båda männen filmade och fotograferade en minderårig flicka med självskadebeteende när hon tvingades genomföra både orala och vaginala samlag. Totalt rör det sig om åtta filmer och ett fyrtiotalet bilder som ingått i polisens utredning.

Tingsrätten dömde i somras den 30-årige läkarstudenten för barnpornografibrott till villkorlig dom och dagsböter. När domen kom till Karolinska institutets kännedom begärde man att mannen skulle förbjudas fortsatta studier med motiveringen att en läkare ska ha ”gott omdöme, förståelse och empati för medmänniskor”.

Men högskolans avskiljandenämnd beslutade att mannen skulle få studera vidare eftersom man ansåg att brottet inte var tillräckligt allvarligt.

Källa:
Barnporrdömd läkarstudent får läsa vidare

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments