Pedofil får 10 års fängelse för grova våldtäkter – yngsta offret var spädbarn

NORRBOTTEN. Under förra veckan dömdes en 33-årig pedofil till 10 års fängelse av Luleå tingsrätt. Det yngsta av hans offer var yngre än tre månader.

Pedofilen Patrik Johansson (860920-8932) döms för flera grova våldtäkter mot barn. Observera att barnet på bilden inte nödvändigtvis har med hans brottslighet att göra. Foto: Facebook.

Den 33-årige pedofilen Patrik Ensio Johansson 860920-8932 från Piteå dömdes förra måndagen av Luleå tingsrätt till tio års fängelse samt skadestånd och ersättning för sveda och värk på 1 030 000 kronor för 19 fall av grova våldtäkter och övergrepp mot barn, den yngsta ett spädbarn. 

Övergreppen har skett i hemmamiljö där gärningsmannen har utnyttjat både barnens och föräldrarnas naiva godhet. Enligt domen framkommer det att gärningsmannen även har använt hjälpmedel, såsom dildo till exempel. Han har även fotat och filmat övergreppen som sedan användes som bevisning mot honom. Han har haft invändningar mot detta och bland annat hävdat att det rör sig om kopior. 

En psykiatrisk undersökning visade dock att han inte var allvarligt psykiskt sjuk vid tiden för övergreppen, vilket krävs för att dömas till vård. Påföljden blev istället som sagt tio års fängelse och han blir kvar i häktet tills han överförs till en anstalt. Hittills har han suttit häktad i sex månader, vilket kommer att räknas av från straffet. Johansson med advokat har tre veckor på sig att överklaga domen till hovrätten. 

Källa:
Luleå tingsrätt: Mål nr.B 855-19 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Tobias
Nybörjare
Tobias
9 månader sedan

Inte psykisk sjuk???Det är ju helt makalöst,han har ju våldtagit barn, är man inte sjuk i huvudet då,när är man det då???

Han skall utan dröjsmål avrättas genom hängning offentligt,jävla perverterad avskräde!Detta är konsekvenserna av långvarig marinering av liberal demokrati med tillhörande perverterad legal Sodom och Gomorra.
Nej död åt den liberala ruttna demokratin och länge leve det radikala nationalsocialistiska motståndet!

Hell seger!

Simon Holmqvist
Redaktör
Nybörjare
9 månader sedan
Reply to  Tobias

Visst kan det verka provocerande när man säger att han inte är ”psykiskt sjuk”, men det rätten säger att han inte under brotten led av någon allvarlig psykiatrisk störning och därmed inte så galen att han inte kan hållas ansvarig för sina handlingar och få vård istället för fängelse.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
9 månader sedan

Kastrering borde finnas i straffskalan. Och då menar jag inte kemisk, utan fysisk kastrering.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
9 månader sedan
Reply to  Jan Hjelm

Hjälper det då säkert då? Kriminella hjärnor kan anvönda annan sadism ich våld efter olila former av kastrerinbg.

Den sortens psyksjukdom går i regel inte över. Därför återkommer hans beteende när han kommer ut ur föngelset.

Därför ska han ha livstids fängelse tills han dör. Ryck medborgarskapet. Vill man inte kosta på honom ett fängelseliv kunde vi landsförvisa honom på livstid.

Eller skicka honom som bistånd till Somalia med en mindre slant till någon myndighet där.

Lotta
Nybörjare
Lotta
9 månader sedan

Vidriga jäv*l!

Harald
Nybörjare
Harald
9 månader sedan

Vad bra ni skriver om han. Hela samhället måste hjälpas åt att avslöja o stoppa såna.