Påven talade varmt om fortsatt massinvandring under midnattsmässan

VATIKANEN. För femte året ledde påve Franciskus midnattsmässan i Peterskyrkan under julaftonen och stort fokus låg på att förespråka fortsatt massinvandring.

Påve Franciskus.

Omkring 10 000 hade under julaftonen samlats i Vatikanen för att följa midnattsmässan på plats då påve Franciskus talade sig varm för fortsatt massinvandring till Europa.  

— De som i dag flyr från sina hem är som Josef och Maria och tron uppmanar att utlänningar välkomnas, sade Franciskus.

Det är dock inte fösta gången som påven väljer att lägga stort fokus på så kallade flyktingar under sitt jultal utan det har snarare blivit ett återkommande tema i den nu 81-årige påvens jultal:

Vi ser spåren av miljontals människor som inte väljer att lämna, men drivs från sitt land och tvingas lämna sina kära bakom sig.

I många fall är avfärden fylld med hopp. I andra kan den bara ha ett namn: överlevnad. Att överleva dagens Herodes, som för att öka sin makt och rikedom inte ser något fel med att spilla oskyldigt blod.

Julen är tiden att omvandla rädslans kraft till barmhärtighetens kraft.

Källa:
Flyktingar i fokus under påvens femte midnattsmässa

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments