Påven: ”Politiker som kritiserar judar påminner om Hitler”

PROSEMITISM. Påve Franciskus kritiserar den kraftiga ökningen av ”nazism” i modern tid, och de politiker som är motståndare till ”judar, zigenare och homosexuella”.

Påve ”Franciskus” har rötter i den sydamerikanska revolutionära teologin. Foto: Long Thiên (CC BY-SA 2.0)

Under en världskongress om strafflagstiftning gick den revolutionärteologiskt skolade påven Franciskus från Argentina (riktigt namn Jorge Mario Bergoglio) till generellt angrepp på det ökade antalet politiker i världen som kritiserar ”judar, zigenare och människor med homosexuell läggning”.

Påven fördömde den återuppstående nationalsocialismen som nu pågår i världen.

— Det är ingen slump att emblem och handlingar typiska för nazismen som med sin förföljelse av judar, zigenare och personer med homosexuell läggning som representerar den yttersta negativa modellen för en kultur bestående av förödelse och hat dyker upp igen, sade påven.

Påven frångick sitt manus och lät istället tankarna vandra lite fritt genom att säga:

— Och jag måste erkänna för er, att när jag hör ett tal [av] någon ansvarig för en ordningsmakt eller för en regering, tänker jag på tal av Hitler från 1934, 1936.

Tidigare i veckan höll påven offentliga tal mot ”intolerans”. Då sade han att förföljelse av judar är ”varken humant eller kristet”.

— Under förra århundradet bevittnade vi så många brutaliteter mot det judiska folket, och vi var alla övertygade om att detta hade gått över. Men idag, mina bröder och systrar, har vanan att förfölja judarna återfötts. Detta är varken humant eller kristet”, sade påve Franciskus.

Franciskus har tidigare uppmanat katolska missionärer att sluta försöka omvända judar till den kristna tron eftersom de ”redan är guds folk”.

Källa:
Pope Francis says politicians who attack Jews, gypsies & gays remind him of Hitler

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SverkerKlausRokvikenVeraCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Påve Franciskus med en annan skojfrisk lustigkurre.
comment image

Vera
Medlem

”Ge Barabbas fri” ropade den judiska pöbeln och man spikade Guds son på korset – nu hyllar ”Guds tjänare” judarna – begriper det som kan. Det är som om VI skulle hylla bombningen av Dresden. Skulle en Asatroende hylla Loke? Tror inte det –

Rokviken
Medlem

”Det är ingen slump att emblem och handlingar typiska för sionismen – som med sin förföljelse av vita och med heterosexuell läggning – representerar den yttersta negativa modellen för en kultur bestående av förödelse och hat, sade påven”

Tack påven!

Klaus
Medlem

Hitler hade tätt. Påven har fel och är fel.

Sverker
Medlem

Betänk att begreppet/figuren Påve, är ett sentida påhitt. Finns ingen som helst grund till en sån gubbe enl Nya Testamentet. Alltså en konstruerad figur, för att de som har den verkliga makten vill ha en sån gubbe. Just den nuvarande gubben är ju övertydligt ditsatt av makten för att manipulera dumskallarna i önskad riktning.

Sverker
Medlem

Blir grymt störd av att religiösa människor är så lättmanipulerade att de helt okritiskt köpt Påve-bedrägeriet! Bara en sån detalj som fjantens huvudbonad. Det är ett fiskhuvud! Fatta detta?!

Rokviken
Medlem

Och en kalott.