Påven i nytt homolobbyutspel: ”Det spelar ingen roll hur du lever ditt liv”

KATOLSKA KYRKAN. Under en audiens med brittiska kändisar omfamnade påve Franciskus en bög och sa till honom att det inte spelar någon till ifall han har sex med män – hans värdighet består ändå.

Trots att Katolska kyrkan officiellt avfärdar homosexualitet som synd har påven Franciskus vid flera tillfällen gjort uttalanden i frågan som retat troende katoliker och samtidigt fått homolobbyister att jubla.

Nu har påven återigen tagit tillfället i akt att blidka homolobbyn framför en kamera, denna gång i en dokumentär som just nu sänds på BBC om en grupp brittiska kändisar som besöker Vatikanen.

I dokumentären säger en av kändisarna, den homosexuella komikern Stephen K Amos, att han som bög [gay man, reds. anm.] inte känner sig välkommen i Katolska kyrkan.

Detta får påven att omfamna Amos och säga att ett homosexuellt leverne är lika värdigt som ett heterosexuellt sådant.

— Att lägga mer vikt vid adjektivet [gay] än substantivet [man], det är inte bra. Vi är alla människor och har värdighet. Det spelar ingen roll vem du är, eller hur du lever ditt liv, du kan inte förlora din värdighet, sade påven.

Vidare menar påven att de som inte håller med honom är hjärtlösa och omänskliga.

— Det finns människor som föredrar att välja eller avfärda personer beroende på adjektivet. Dessa människor har inget mänskligt hjärta.

Franciskus uttalande hyllas nu av framförallt katolska homolobbyister världen över, samtidigt som många av kyrkans följeslagare undrar ifall påven försöker jämställa en homosexuell livsstil med deras eget traditionella familjeliv.

Som vanligt efter påvens uttalanden har också en talesperson från Vatikanen känt sig nödgat att förklara vad Franciskus egentligen menade.

— Genom att säga att ”det spelar ingen roll vem du är, eller hur du lever ditt liv – du förlorar inte din värdighet” visar påven att den sociala rättvisetraditionen [social justice tradition reds. anm.] om mänsklig värdighet är viktigare än vad kyrkan lär om homosexualitet, förtydligar talespersonen Francis DeBernardo.

En tårögd Stephen K Amos ska efter mötet ha hyllat Franciskus som ”den mest progressiva påven någonsin” och sagt att det var ett möte han kommer bära med sig under resten av sitt liv.

Den tidigare påven Benedikt XVI – som avgick under mystiska omständigheter 2013 –  har efter sin abdikering varnat för att en ”homomaffia” styr Vatikanen och konstant flyttar fram sina positioner. Senast 2017 stormade också polis i Vatikanen en lägenhet tillhörande en kardinalsekreterare där man fann narkotika och flera nakna män – däribland prelater – mitt uppe i en orgie.

Franciskus anklagades samma år formellt för kätteri av en grupp präster och teologer, något som inte skett sedan medeltiden. Enligt kätterianklagelsen har påven relativiserat Katolska kyrkans läror, bland annat genom sina homovänliga uttalanden.

Källa:
Pope condemns ‘heartless’ discrimination against gay people

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GrottbjörnenFredrikaDissidentPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

gud håller inte med

Peter
Medlem

Ja, det är skamligt och visar bara vad Katolska Kyrkan är för organisation!

Dissident
Medlem

De homosexuella har väl lika mycket värde som andra människor, så länge de respekterar att vanliga människor inte vill se prideparader och läder och dildosar offentligt osv, och att man som homofil inte trycker ned sin sexualitet i halsen på andra (vilket inkluderar att offentligt så räcker det med att homofiler håller hand, dvs ej kysser varandra osv), och att man inte försöker ”omvända” andra till homofili, och att man låter bli att ragga på män på platser/ställen som det inte förväntas att man blir påraggad av en annan man på, dvs på andra ställen än på gaybarer osv. Givetvis… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

ja jag bryr mig inte sålänge var och en sköter sitt i sängkammaren, men det har inte ute på gatorna att göra och absolut inte i politiken, dont ask dont tell

Fredrika
Medlem

Ännu ett bevis för att påven varken är katolik eller kristen. Han borde varit rebbe med ansvarsområde Europa.