Påven donerar 5 miljoner kronor till strandade migranter – vill hjälpa dem in i USA

UTRIKES. Medan USA:s president förhandlar med Mexiko om att stoppa 75 000 migranter som trycker på söderifrån på väg mot USA vill påven Franciskus hjälpa dem att nå sitt mål. Till ändamålet har han donerat motsvarande fem miljoner kronor.

Påven Franciskus visar en så kallad förintelseöverlevande jude sin vördnad. Nu donerar han miljoner för att hjälpa migranter invadera USA.

Det var förra året som 75 000 människor från Syd- och Centralamerika anlände till Mexiko. Folkmassan sökte sig norrut i sex olika karavaner och målet för resan var USA och det välstånd som finns i landet.

Men USA:s president Donald Trump har vidtagit åtgärder för att hindra dem att ta sig över gränsen, vilket gör att de fortfarande är fast i Mexiko.

Samtidigt som Trump pressar Mexiko att inte släppa folkmassorna vidare har han stoppat allt bistånd till Guatemala, Honduras och El Salvador – länder där många av migranterna kommer ifrån – med motiveringen att de inte gör något alls för att stoppa migrantströmmarna.

Men nu har påven Franciskus, som själv har sitt ursprung i Argentina, vidtagit åtgärder för att hjälpa de tiotusentals strandade lyckosökarna. Han har nämligen donerat 500 000 dollar – motsvarande 5 miljoner kronor – till migranterna.

Det är dock inte hans privata pengar som gått till migranterna, istället har han tagit dem ur den så kallade Peterspenningen – en fond bestående av kollekter från katolska församlingar över hela världen.

I ett uttalande skriver Petersfonden att ”alla dessa människor är strandade, utan möjlighet att ta sig in i USA” och att Katolska kyrkan redan huserar tusentals av dem på hotell:

Medias täckning av denna katastrof har sjunkit drastiskt och som ett resultat av detta har biståndet till dessa migranter från regeringar och privatpersoner också minskat.

Med tanke på detta har påven Franciskus donerat 500 000 dollar för att hjälpa migranterna i Mexiko. Denna summa kommer att fördelas mellan 27 projekt i 16 stift och bland mexikanska kongregationer som har bett om hjälp för att kunna bistå med husrum, mat och grundläggande förnödenheter till dessa våra bröder och systrar.

Många har tolkat Franciskus agerande som ett sätt att försöka underminera Trumps beslut att avvisa migranterna. Vissa menar till och med att påven ”trollar” den amerikanske presidenten.

Andra ifrågasätter med vilken rätt påven ger bort katolska församlingars kollekt till ett globalistiskt ändamål som massinvandring.

Källor:
Aid from the Pope to assist migrants in Mexico
‘Trolling Trump’? Pope donates $500k to help migrants trying to reach US

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Många latin-amerikaner härstammar från invandrare. Varför tror de att de klarar sig bättre i USA än i Sydamerika? Det finns uppenbarligen för många dumma i Sydamerika inklusive påven.