Påven ber Europas befolkning att vara mindre ”antisemitisk”

UTRIKES. Påven Franciskus kräver i ett utlåtande att Europas länder gör mer för att bekämpa antisemitism.

Under måndagen gick påven Franciskus ut med ett utlåtande där han begär att de europeiska länderna gör mer för att bekämpa antisemitism. Enligt Franciskus så är ”likgiltighet gentemot antisemitism smittsamt och möjliggör att radikala idéer om hat kan spridas”.

Enligt nyhetsbyrån Reuters beror påvens utlåtande på det ökade stödet för ”extremhögern” och händelser som de enorma nationalistiska demonstrationerna i Polen samt attackerna mot synagogor i Sverige.

Huruvida påven ämnar öppna portarna till den suveräna staten Vatikanen för islamistiska ”flyktingar” och ”folk i nöd” återstår att se. Påven är dock mycket oroad över de ”anti-judiska” vindarna i Europa som han kallar för ”pervers logik”.

Källa:
Pope urges Europe to be more active in fighting anti-Semitism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
KarlKarlJan HjelmMonsomPierre Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ramón Mercader
Medlem

Han fick Kalergipriset 2016.

_DH_
Medlem
_DH_

Jag höll nästan på att säga att han som kristen borde ta och läsa Luthers verk om detta folk, men då slog det mig att han som katolik sannolikt inte skulle vara intresserad av en protestants skrifter. Dock kan jag gott hänvisa honom till storinkvisitor Torquemada, som var mycket mån om att hålla det judiska inflytandet borta från Spanien, och mycket frenetisk bekämpade eventuella sympatisörer.

Judarna har alltid varit kristenhetens värsta fiende, och är det än i dag. Förstår man inte det så har man inte förstått vad det innebär att vara kristen.

Jan Hjelm
Medlem

Judarna har nog styrt i Vatikanen länge. Prästernas sexuella övergrepp ploppade nog inte upp helt utan dem. Vatikanens bank har ju haft mycket fuffens för sig och finns det en bank så är inte juden långt borta. Äh, jag kryddar med Illuminati också..

Lotta
Medlem

Men det anses inte ett dugg antisemitiskt att folkmörda palestinier?!

Richard
Medlem

Jude påve… katolismen är den mest judisk influerade variationen av kristendom, den som skapades av judar efter att ha utrotat all som menade annorlunda

Pierre
Medlem

När (((påven))) inte släpper värdelöst munväder som detta så brukar han frivilligt och förmodligen helt gratis bokstavligen slicka fötterna på Nordafrikaner.

Karl-Путин A
Medlem

Det kan han gärna få hålla på med – det han gör med katolska småpojkar borde han få en lyktstolpe för.

Monsom
Medlem

en normal människa måste vara ”anti” emot judar. Vem tycker om ett folk/religion som stått för historiens värsta brott mot mänskligheten. Ett litet axplock:

1)Franska revolutionen-judekontrollerade jacobinerna förstör Paris samt utplånar bla adeln-juden Marat en av de ledande

2) Armenian genocide-Donethsjuden Attaturk
var en av de judar som var skyldiga tillsammans med judiska org ”the young turks”
att 1,5 millioner kristna armenier mördades

3)de röda judiska marxistiska bolsjevikerna försökte utplåna ryska befolkningen 20 millioner+ samt förstörelse av den vita kulturen där-kyrkor,artifacts mm…..
http://www.rense.com/general64/genoc.htm

Monsom
Medlem

comment image

Karl
Medlem

Urk och blä!