Patient fick “islamofobi” infört i sin patientjournal

VÅRD. Vid en av Sveriges största psykiatriska kliniker används nu termen “islamofobi” i patientjournaler. Det avslöjar ledarsidorna.se som tagit del av en journal från en patient som levde i ett område som av polisen klassas som ”särskilt utsatt område”.

En kvinnlig patient fick beteckningen ”islamofob” införd i sin patientjournal. Kränkande menar överläkare.

Begreppet “fobi” avser någon som har en sjuklig eller irrationell rädsla för något. Beteckningen “islamofobi” saknar dock helt stöd inom psykiatrisk forskning och används oftast som skällsord mot kritiker till islam och invandring ifrån muslimska länder. Det har en patient fått erfara i sin patientjournal.
Ledarsidorna.se avslöjar att en patient som medicinerats för psykiatrisk anamnes fått beteckning införd i sin patientjournal där man läsa följande:

“Aktuella skov har kommit relativt plötsligt och inletts med rädsla, skräck, ofta med islamofobiska förtecken”, står det att läsa i journalen.

En sådan sjukdomsbeteckning saknar dock helt stöd i medicinsk och psykiatrisk forskning.

Ledarsidorna.se skriver:

Vid kontroll med en överläkare i psykiatri vid ett av Sveriges största sjukhus framgår att denna form av journalanteckning är direkt olämplig då islamofobi är mer att likna vid en åsikt, och inte en diagnos. ICD-nummer saknas dessutom, det nummer som sjukvården använder för att föra in diagnoser i journaler. Vidare blir omdömet, när jag läser upp journalen för överläkaren i psykiatri, att journalen är “djupt kränkande” för patienten.

Enligt Johan Westholm, redaktör på Ledarsidorna, går det inte att läsa sig till ur journalen hur psykiatrin kommit fram till att kvinnan har islamofobiska åsikter eller hur detta kan kopplas till diagnosen i övrigt.

Källa:
Islamofobi – en åsikt som nu förs in i patientjournaler

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

60 Kommentarer till "Patient fick “islamofobi” infört i sin patientjournal"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Det finns ju ett botemedel, det kallas repatriering. Herregud, dom borde göra en psykoanalys av sig själva och kolla var problemet ligger.

Johan II
Gäst
Nybörjare
Johan II

Botemedlet kan också bestå i utrotning. Då blir man av med dem en gång för alla, det gäller över hela världen.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

”Rengöring” kallas det. :)

_DH_
Gäst
Nybörjare
_DH_

Det är rätt vanligt att man inom psykiatrin patologiserar personers åsikter och tillskriver deras ursprung i ett sjukdomstillstånd. ”Unabombaren” Theodore Kaczynski är ett intressant exempel. Han själv skrev ett politiskt manifest där han oroade sig över teknologins kontroll över människan. Enligt den kvinnliga psykolog som utredde honom inför åtalet så var hans åsikter dock helt och hållet ett utslag av hans påstådda schizofreni, och inget att ta på allvar som rationella tankar.

Påläst
Gäst
Nybörjare
Påläst

Islamo”fobi” och antisemitism är snarare friskhetstecken. Hon är säkert mycket friskare än sin läkare. Läkaren borde få vård i stället.

Eicke
Gäst
Nybörjare
Eicke

Hahahahaha! Endast i mupplandet Sverige!

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars

Nejdå, att sjukdomsklassa åsikter har skett i andra länder. Sovjetunionen, exempelvis, var känt för att diagnostisera dissidenter som inte tog till sig den rena marxistiska läran.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Låt oss pricka av detta på den långa listan över bevis för att Sverige är en diktatur:

Check
– Psykiatrin används som politiskt redskap, för att stadfästa den skendemokratiska parlamentariska partitrojkans dogmer.

Död åt demokratin!
Gäst
Nybörjare
Död åt demokratin!

Under alla omständigheter en så kallad demokratur.

Ethny
Gäst
Nybörjare
Ethny
Nja, kalla det för vad det är, demokrati. Demokrati innebär censur, fängsla folk som insett sanningen och då även uttalar den, spä på hat mot den vita etniska befolkningen, spä på rashat vita mot svarta, allt för att förstöra landet och folket. Besviken? Återkom om 4 år men med ett annat (((partis))) namn på pappret. Detta till trots så kommer NMR få min röst, främst för att det bevisar att folk röstar för ett parti som förmodligen inte kommer komma in i riksdaagen, men istället för att visa att motstånd finns i hela landet. Vilket alla borde göra, att t.ex… Läs mer »
Erik
Gäst
Nybörjare
Erik

??????????

Vad menar du nu? Hur får du ihop det?

En REN marxistisk lära(!!!!!!?????????)
Finns/fanns det överhuvudtaget? Har det någonsin funnits?

Är inte all marxism i alla dess former SMUTSIG???? Helt enkelt skit/avskräde/sopor/dynga och liknande? Det trodde i alla fall jag, inte minst efter att ha läst otaliga inlägg här på Nordfront bl.a.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

@Erik

Jag försöker avkoda ditt lätt förvirrade inlägg och svara därefter:

-Sovjetunionens centralmakt hade givetvis monopol på sanningen och på vad som var den ”rena marxismen”. Så man kunde efter eget skön, utnämna vem som helst till klassfiende eller till felaktigt uttolkande av marxismen eller kommunismen.

Du har rätt i att all marxism är skit/avskräde/sopor/dynga ur ett europeiskt civiliserat perspektiv.

Däremot är folkgemenskap och Nationalsocialism bra för de europeiska folken. Men den har inget med marxism eller socialdemokrati att göra.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Haha, ”lätt förvirrade ..”, haha!

Jag tycker snarare det förefaller som om Erik besitter en ganska så hög grad av humor och bara ville överföra den här litegrann.

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Är man inte islamofob vid det här laget så har man nåt allvarligt fel i huvudet.

anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

Vad spelar det för roll? Det är ju judefob man skall vara, eller hur?

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Åtminstone sionistofob.

nordbo
Gäst
Nybörjare
nordbo

nu förlöjligar ni sammanhanget – detta är allvarligt.

Namne
Gäst
Nybörjare
Namne

Eller hur? Känn dig som hemma, lilla vän!

Antinaiv
Gäst
Nybörjare
Antinaiv

90 % av den judiska befolkningen i Israel lider av islamofobi?

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

99,99%

Ethny
Gäst
Nybörjare
Ethny

6.000.000%

adolhf
Gäst
Nybörjare
adolhf

Respekt!

Josef
Gäst
Nybörjare
Josef

Respekt för vad/vem/vilka?

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Testkommentar.

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Påminner starkt om Sovjetunionen där ”kommunistofobi”, eller något liknande, ansågs vara sinnessjukdom.

N.S.
Gäst
Nybörjare
N.S.

I vårt framtida Sverige/Norden kommer likaså ”na*ifobi” klassas som sinnessjukdom med allt vad det kommer innebära, exempelvis som i det forna Sovjet, där man diagnostiserade dissidenter.
Här hos oss kommer det dock vara för den som inte tar till sig nationalsocialismen.

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste

Politik införd i vetenskapen, det är något judiskt, det. ”Judefobi” har de kört med sedan 1800-talet, sedan jobbade de på och gjorde de andra minoriteterna oantastliga och vi lider nu enligt dem av fobier om vi kritiserar dessa.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Mycket intressant kommentar och rätt på sanningen.

Dr Goldstein
Gäst
Nybörjare
Dr Goldstein

Antisemitism är en sjukdom som gojer drabbas av men som judar för lida för. Lyckligtvis kan man behandla antisemitism medicinskt, med tvångsmedicinering och läggning i spännbälte.

Kaliber
Gäst
Nybörjare
Kaliber

Ett annat förslag är annars att sparka ut Juden ur våra länder så försvinner garanterat antisemitismen. :)

Inga judar = Ingen antisemitism

anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

Och med allt detta även islam, mussarna och antiislamismen, menar du?

Allan
Gäst
Nybörjare
O.Staaf
Gäst
Nybörjare
O.Staaf

Det är ingen fobi om det finns fog eller skäl för rädslan. Hade patienten haft islamofobi i ett land utan islam då hade det kunnat ses som ett problem. I ett land där islam får större och större plats och närvaro, där är islamofobi befogat och därmed inget som är ”sjukligt”.

trött på idioter
Gäst
Nybörjare
trött på idioter
Jag för förstår att folk är rädda för att bli fel behandlade av arab läkare 99% värkar dem vara inkompetenta som läkare och det har fram kommit att dom har falska papper o betyg går man till vårdcentralen tror att man är i Bagdad eller Beirut ,och när man säjer till att man vill ha en svensk läkare tar det hus i hälvetet då är man rasist .röstat på SD.och nazist .då får man förklara att man,aldrig röstat på sd och kommer aldrig göra det jag röstade på svenskarnas parti.och rösta på nordiska motståndsrörelsen i nästa var så anklaga inte… Läs mer »
Dr Ford
Gäst
Nybörjare
Dr Ford

Precis som att nysvenskarna har rätt att kräva någon som talar deras språk och förstår deras kulturella koder har du rätt till det också. Allt handlar om hur man framför det.

nordbo
Gäst
Nybörjare
nordbo

Att zioniststaten sverige håller på att islamiseras är en verklighet som inte har med fobi att göra – att hysa förakt och misstänksamhet mot MENAiter handlar om ÖVERLEVNADSINSTINKT och att man är påläst om vad som egentligen händer och sker vilket är en normal och sund egenskap/reaktion.

Politiker inom kommun/landsting följer hjärntvätten slaviskt med ”allahs lika värde”,tolerans etc vilket egentligen visar att man böjer sig med brallorna nere på alla fyra.

anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

Varför är islamofobi (och troligtvis med det närbesläktade termer, exempelvis ”muslim”) relevant emedan islam enligt alla här bara är ett symtom och JUDENDOMEN/JUDAR etc. beskrivs som själva ”sjukdomen”, dvs grundorsaken?

En träl
Gäst
Nybörjare
En träl

Juden är parasitoiden som sprider viruset kulturmarxism till värdnationen, islamisering, Hejhej, regnbågssjuka etc. Är symptom av sjukdomen som parasitoiden evolverat fram i syfte att beröva världsnationen och dess folk om livet, ingen olycklig bieffekt, snarare syftet. Det behövs inga plåster, värktabletter eller vaccin efter att orsaken identifierats och satts i karantän.

nordbo
Gäst
Nybörjare
nordbo

Denna patient har tyvärr inte kommit underfund med att dennes reaktioner på detta vansinne som sker i landet är helt normala – läkarens uppgift i detta fall är att försöka övertyga patienten att dennes reaktioner är normala och få denne få rätt köl utan negativa tankar om sig själv om sin upptäckt.

Nu utnyttjas patienten för sin svaghet istället till en labbråtta med fel (((mediciner))) …

The Lion From Damascus
Gäst
Nybörjare
The Lion From Damascus

Islamophobia VS. Freedomophobia
https://www.youtube.com/watch?v=LUxcLAhwph4

Christian Dalhäger
Gäst
Nybörjare
Christian Dalhäger

Jag är islamofob och der är jag stolt över.

E.E.
Gäst
Nybörjare
E.E.
Utav det stora flertalet kommentarer så här långt kan man utläsa ett mönster, nämligen att inställningen till islam och dess anhängare kraftigt fluktuerar från gång till gång. Det finns med andra ord ingen röd tråd i synen på islam och/eller muslimer(!!!!????) Vad beror detta på? Hur kommer det sig? Det beror helt klart som sagt på vad som för tillfället ”gäller”, dvs vad som utlöst skriverierna om denna religion, dess anhängare och den muslimska världen i stort. Likaså spelar det av allt att döma in VEM som skriver något nedsättande om islam, muslimer, den muslimska världen osv. NU, i den… Läs mer »
Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind
@ E.E. -Islam har inget i Europa att göra, det är en religion som tillhör en för Europa främmande ras. Samma gäller judendomen och de icke ariska delarna av kristendomen. Islam är inget problem så länge den inte expanderar utanför de delar av Asien där den har sin ursprungliga hemvist. Idag har denna expansion redan skett och dess utövare skall tryckas ut ur Europa igen tillsammans med utövarna av judendom och de skadliga delar av kristendomen. Anledningen är att dessa vill påverka vårt sätt att leva och att verka i Europa. Judendom, Kristendom, och Islam är dogmatiska läror som i… Läs mer »
anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

Du menar alltså att islam tillsammans med sina utövare skall tryckas tillbaka till arabiska halvön, och sedan bli kvar där för all framtid?

Sigmund Freud
Gäst
Nybörjare
Sigmund Freud

Förmodligen brist på sex och liten k*k orsakar detta obefogade hat mot muslimer. Jag är själv judisk professor i psykologi.

Goyfösaren
Gäst
Nybörjare
Goyfösaren

Jag instämer, käre kollega. Och fungerar inte tvångsmediciner och spännbälte så hjälper nog bara fängelse på obestämd tid för de gojer som är obotbara. Antisemitism är en sjukdom som gojer smittas av men judar tvingas lida för.

? Stampgroda
Gäst
Nybörjare
? Stampgroda

Om juden fick som den ville så hade islamofobi kategoriserats som en psykisk sjukdom.

Det är var klåparen, bedragaren och sionistjuden Sigmund Freud höll på med. Han kategoriserade ”anti-semitism” och ”xenofobi” som psykiska störningar.

Judisk professor psykologi
Gäst
Nybörjare
Judisk professor psykologi

Nej , som sagt (jag är etablerad professor) i psykologi. Alla germanska folk vill knulla sina morsor. Jag har många nobelpris som backar upp min tes.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Alldeles nyss, dvs bara ett par inlägg högre upp, var du ju Sigmund Freud.

noo
Gäst
Nybörjare
noo

odågor. Onda människor sätter diagnos på helt normala instinkter. Det blir en ståplats i Nybroviken ibland dom andra svajande liken.

Allan
Gäst
Nybörjare

Alla terrordåd där sandnegrer ”övningskör” i Shlomos körapåskola bevisar ju att ”läkaren” är den som lider av fobi, för vitas uppvaknande.

Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

Vettig person borde det stått istället.

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Det liknar Sovjet alltmer. Där använde man frekvent påhittade psykiatriska diagnoser på åsikter som inte föll kommunistregimen på läppen.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Det är ju ett av många klassiska (och tämligen väl fungerande) sätt att ta till när man inte kan/vill bemöta något på ett konstruktivt vis.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav
Klotblixt, en vanlig blixt och invandring – av Scandinav Alla har sett en vanlig blixt. Det regnar utav helvete och det blixtrar utav fan. Alla på hela jorden har sett ett helt vanligt regnvader. Det har alla på hela jorden sett. Du kan ta vilket artal du vill, ar noll eller idag 19 August 2o17. Alla manniskor i hela varldshistorien har sett ett vanligt askvader. Det här har alla manniskor i hela jordens historia gemensamt. Fattig eller rik, svart eller vit, alla har sett ett regnvader med blixtar. Men vet du vad en klotblixt är? Du kan kalla det vad… Läs mer »
Dissidenten
Gäst
Nybörjare
Dissidenten

Detta är ingenting mer än s k politisk psykiatri, vilket var mycket vanligt förekommande i det gamla Sovjetunionen där sunda anti-kommunister konsekvent bedömdes vara en ”fara för sig själv och/eller allmänheten” och tvångsomhändertogs.

I Sverige är det patologiskt att våga vara sig själv!

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Det har jag också! Går man i närheten av dom exploderar dom!

Undersköterska
Gäst
Nybörjare
Undersköterska

Det där bryter mot allt vi fått lära oss gällande dokumentation. Jag har blivit utskälld för mindre…

Yapon
Gäst
Nybörjare
Yapon

Åsiktsregistrering är ju inget nytt i Sverige direkt. Man behöver ju inte vara psykotisk för att skrämmas av Islamiseringen, anser jag. Jag finner inte rätt ord att uttrycka mitt avsky för dem som hjärntvättar vanliga Svenskar att tro att vi står i skuld till Muslimerna.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.
wpDiscuz