INRIKES. Till hösten lanserar SVT sitt nya morgonprogram ”Morgonstudion”. Då Alexandra Pascalidou inte fick jobbet, trots visat intresse, attackerar hon nu SVT och menar att de brister i ”mångfald”.

Alexandra Pascalidou. Foto: Nordfront.se

Sedan 1993 har SVT under lite olika namn sänt morgonprogrammet Gomorron Sverige. I höst kommer dock programmet att läggas ner till förmån för ett nytt morgonprogram med namnet ”Morgonstudion”.

Inför lanseringen har SVT inte utannonserat några tjänster, utan tycks istället ha skött rekryteringen av personal internt. Den folkfientliga journalisten och ”debattören” Alexandra Pascalidou ska tidigt ha uppvaktat SVT och gjort klart att hon menar sig vara rätt kvinna för jobbet.

Efter att SVT aldrig ens reagerat på hennes visade intresse rasar nu Pascalidou och menar att SVT:s avvisande inte beror på henne, utan på att de är ointresserade av ”mångfald”.

— Jag nämnde för dem att jag var väldigt intresserad. Men jag fick aldrig några reaktioner över huvud taget, berättar en besviken Pascalidou till Expressen.

Samtidigt attackerar hon SVT via sin Twitter där hon ska ha skrivit ”Tydligen svårt att finna mångfald. Tröttsamt” – En tweet som hon dock tycks ha raderat och ersatt med en debattartikel på Expressen, där hon utvecklar sin klagan och under vilken hon tycks ha övertalat fler icke-svenska journalister att skriva under.

I sin debattartikel har hon själv citerat SVT, där de förklarar varför ”mångfald” kan vara svårt att uppnå ifall man samtidigt vill hålla en viss nivå av professionalism:

Att det har varit svårt att rekrytera programledare med annan bakgrund till Morgonstudion beror bland annat på att det är program som kräver att det är erfarna medarbetare som sitter i rutan.

Detta håller Pascalidou dock inte med om det minsta och menar att det finns gott om erfarna programledare bland ”minoriteter” som ”besitter specialkunskaper” som hon menar att SVT är i behov av.

Samtidigt påstår Pascalidou att SVT befinner sig i ”mångfaldens istid” och undrar hur SVT ”kommer undan med det”.

Pascalidou har de facto en viss erfarenhet som både programledare och som medarbetare i TV-morgonprogram. Under senare tid är hon förmodligen mest känd som en av programledarna på Sveriges radios debattprogram för allmänheten Ring P1, samt som deltagare i TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon i egenskap av deltagare i deras ”nyhetspanel”. I dessa två roller har hon gjort sig okänd genom att med hög röst, irrationella argument och med stor intolerans attackera alla som avviker från hennes egna kulturmarxistiska och folkfientliga agenda.

En av Pascalidous kanske mest anmärkningsvärda utspel skedde inför att den borgerliga debattören Alice Teodorescu skulle debattera huruvida det fanns ”strukturell rasism” i P1 Debatt, där hon presenterades av Pascalidou med orden ”Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse. Eller ett sår eller ett trauma som man bär med sig”. Detta trots att Pascalidou själv är både välbärgad, välutbildad, har dyra kläder och är är likt Teodorescu ursprungligen från Rumänien, enligt egen utsago född där av grekiska föräldrar.

Alexandra Pascalidou (till höger): välklädd, välbärgad, kristen, ”europé” innehavande högskoleexamen med studier i bland annat statsvetenskap, internationella relationer, juridik, kreativt skrivande, nationalekonomi och företagsekonomi.

2015 utlovade hon även att hon skulle ”fly” från Sverige, då landet enligt henne innehöll för mycket människor med åsikter som gick emot hennes egna. Efter en veckas semester i bland annat Barcelona återkom hon och ”talade ut” om ett ”lågintensivt våld” som hon enligt egen utsago ska ha utsatts för under flera års tid. Snart kom hon även att återuppta arbetet med att skälla på privatpersoner som ringer in till Ring P1 för att debattera.

Källor:
Pascalidous kritik: SVT brister stort i mångfald
SVT befinner sig i mångfaldens istid


  • Publicerad:
    2017-05-17 16:40