Partier som inte tror på förintelsen ska förbjudas i Grekland

UTRIKES. Nyligen lovade Greklands premiärminister judiska ledare att genomföra en lagförändring som ska förbjuda ”förintelseförnekande partier”, skriver den israeliska tidningen Haaretz. Detta kan medföra att partier som Gyllene gryning i framtiden kan förbjudas från att ställa upp i parlamentariska val i Grekland trots partiets stora folkliga stöd.

Antonis Samaras skakar hand med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu för två år sedan.

Antonis Samaras skakar hand med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu för två år sedan.

Det var förra veckan, på en minnesdag i Grekland för ”förintelsen”, som premiärminister Antonis Samaras deltog i minnesstunden och berättade om sitt senaste förslag. Lagförslaget är avsett att förhindra för partier som Gyllene gryning att väljas in i Greklands parlament på grund av deras ifrågasättande av den officiella historieskrivningen kring förintelsen. Samaras säger att ”Greklands samhälle har blivit infekterat av röster som söker återföda rasism” och att ”nazismen har återvänt än en gång i Europa”.

Att ifrågasätta den officiella historien kring denna händelse kan i ett dussintal europeiska länder leda till fängelse. Såväl revisionister som historiker har dömts till flera år i fängelse för förnekelsebrott.

Källa:
Greek PM promises Jewish leaders a law against Holocaust denial

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments