Paris-terrorist var tidigare dömd för mordförsök på poliser

UTRIKES. Den 39-årige terroristen Karim Cheurfi, som under torsdagskvällen sköt ihjäl en polisman och skottskadade två andra personer på paradgatan Champs-Élysées i centrala Paris, har tidigare dömts för mordförsök på poliser.

Det var under torsdagskvällen som två gärningsmän öppnade eld på paradgatan Champs-Élysées i centrala Paris där en polisman sköts ihjäl och två andra personer skottskadades.

En av gärningsmännen, som identifierats som 39-årige Karim Cheurfi, dödades av polis medan den andre gärningsmannen flydde från platsen.  Under fredagsmorgonen överlämnade han dock sig själv till polisen.

Enligt uppgifter ska 39-årige Karim Cheurfi ha gripits redan i februari misstänkt för att ha planerat en attack mot poliser men släpptes i brist på bevis. År 2003 dömdes han dock till 20 års fängelse för tre mordförsök mot poliser. 2005 sänktes straffet till 15 år. Cheurfi släpptes sedan ut ur fängelset i förtid.

Källor:
Flera frihetsberövade efter Parisattacken
Karim Cheurfi identified as real name of shooter in Paris attack

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om