Paris: 700 gripna och rop på Macrons avgång

FRANKRIKE. Trots Macrons eftergifter fortsätter de Gula västarna att demonstrera mot den globalistiska regimen.

Trots att Frankrikes president Emmanuel Macron givit vika och slopat den planerade höjda bensinskatten har protesterna mot den globalistiska regimen fortsatt, för fjärde lördagen i rad. Enligt inrikesminister Laurent Nunez ska 31 000 människor runt om i landet ha visat sitt missnöje och krävt Macrons avgång.

I Paris har över 700 demonstranter gripits av polis, som flitigt använt sig av tårgas och vattenkanoner för att försöka skingra folksamlingarna. Regimen har dessutom använt sig av bepansrade fordon tillhörande den franska militärpolisen, gendarmeriet. Över 50 personer, däribland 3 poliser, ska ha skadats i dagens sammandrabbningar.

Trots att Macron alltså pressats till förnedrande eftergifter finns inga tankar hos de Gula västarna på att sluta protestera. Dagens aktioner benämndes på sociala medier som ”Akt IV. Håll kursen”.

Macron har idag rekordlågt förtroende – 23 procent – bland folket medan Gula västarna fortsatt har stöd av en klar majoritet, 72 procent.

Källor:
100s detained, tear gas fired: Yellow Vest mayhem hits Paris on 4th weekend
Macron Hits a New Low, December Approval Figures Worst of Presidency

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Inga krev på avgång här från (((media))), som det var när några tusen demonstrerade på balkan, i ukraina, vitryssland, nordafrike m.fl icke judiska kolonier.
Måste maila ”mitt” svt och sr.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Lingonet

Eller ta på dig en gul väst och demonstrera samt skandera utanför SVT. Jag hänger på!

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Napoleon IV Macron kommer att förlora, reträtt, giljotin eller St.Helena.