Pär Öberg svarar Skövde Nyheter

Under nationaldagen delades Motståndsrörelsens flygblad ut i centrala Skövde. Detta fick Skövde Nyheter att skriva en extremt vinklad artikel om Motståndsrörelsen.

Den 10 juni publicerades en kamprapport på Nordfront om en aktivitet i Skövde. Rapporten hade en bild med följande text: ”Under nationaldagen delades ca 150 kampanjblad ut i centrala Skövde. Dagen avrundades med hinderbana på P4.”

Skövde Nyheter reagerade genast på vad de möjligen uppfattade som en ny aktör, med förmågan att avslöja deras svenskfientliga agenda och belysa denna inför folket. SN-reportern Chris D Magnusson skickade ett antal frågor till Motståndsrörelsen, men frågorna var av sådan art att det tydligt framgick att han hade illasinnade syften, varför journalistens brev inte besvarades (se: Pär Öbergs mejl nedan).

Sköve Nyheters publicerade därefter en artikel som gick ut på att Motståndsrörelsen skulle ha gjort intrång på Commerce och senare även intrång på P4 där man tränade på hinderbanan. Detta varvades med brottsstatistik för att utmåla Motståndsrörelsen som kriminella. För att ytterligare försöka påvisa att Motståndsrörelsen struntar i lagar, belyste Chris D Magnusson att denna hemsida är föremål för en JK-undersökning och att Nordfront fått utgivningsbevis ”så sent som i maj”. Uppmärksamma läsare vet att Nordfront först lanserades i maj och att ett utgivningsbevis innan detta inte varit nödvändigt.
 
Nordfront har varit i kontakt med Patrik Fridén, som var en av de som deltog på aktiviteten i Skövde. Fridén säger till Nordfront att det inte stämmer att aktivister var inne på Commerce den dagen. ”Vi var inte inne på Commerce den dagen, fastän vi har varit det andra dagar.” Han menar också att ”det krävs inget tillstånd för den aktion vi utförde och ingenting som hindrar oss från att stå på allmän plats och opinionsbilda för Saken, åtminstone inte än.”

Efter SN:s artikel har Pär Öberg, presstalesman för Svenska motståndsrörelsen, besvarat Chris D Magnusson:

”Hej Chris!
Att bilda opinion på platser där allmänheten har tillgång via flygblad är lyckligtvis fortfarande lagligt i vårt land, till detta behövs inget specifikt tillstånd.
Dina frågor har en otrevlig underton. Kanske inte bästa taktiken om man vill få svar. Vi är dessutom mycket restriktiva med våra kontakter med svenskfientlig media, du måste helt enkelt genom dina artiklar visa att du är en journalist med seriösa avsikter.
Det ni hittills  har publicerat är inget som ökat vårt förtroende till er.”

Relaterat:

Kamprapport Skövde

Nazistorganisation tränade på P4

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om