Papperskippor som svar på antisemitism i Tyskland lanseras i medier

PROSEMITISM. Tyska tidningen Bild trycker upp papperskippor som läsarna kan klippa ut och bära i solidaritet med judar.

Den tyska tidningen Bild hade i förra veckan en papperskippa på framsidan som läsarna kunde klippa ut och vika ihop för att bära på huvudet.

Tidningens chefredaktör Julian Reichelt uppmanar sina läsare att inte vara rädda för att bära den judiska huvudbonaden.

Bär den så att dina vänner och grannar kan se den. Förklara för dina barn vad kippa är…posta ett foto med kippan på Facebook, Instagram, Twitter. Gå ut på stan med den.

Reichelt twittrade också om kippasatsningen.

Om så bara en enda person här [i Tyskland] inte tryggt kan bära en kippa, kan svaret bara bli: Vi ska alla bära kippa. Kippan hör hemma i Tyskland!

Projektet kommer efter ett utspel i flera delar levererat av Tysklands kommissionär mot antisemitism, juden Felix Klein.

Inledningsvis varnade han judar för att bära kippa eftersom antisemitismen har ökat så mycket i landet att han fruktade för det judiska folkets säkerhet.

Efter protester från Israels president Reuven Rivlin, USA:s ambassadör i Tyskland Richard Grenell och från flera håll i Tyskland som gjorde gällande att Kleins varning var att ge upp inför antisemitismen, sade Klein att han ville väcka frågan om judarnas säkerhet, men att han självklart höll med om att judar ska kunna bära sin kippa var som helst och när som helst.

Kleins följande utspel gick ut på att alla tyskar uppmanades att bära kippa i solidaritet med judar för att visa att kippan hör hemma i Tyskland.

Vad som alltmer ser ut som en på förhand uttänkt kampanj har nu med BILD:s hjälps nått gemene tysks medvetande.

Om kampanjen med papperskipporna verkligen är en succé även bland icke-judar återstår dock att se.

Källa:
German Paper Offers Cutout Kippahs Amid Germany’s Anti-Semitic Crime Spike
Twitter/Julian Reichelt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
VeraEthnyThorLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Den nationella tidningen ViteBild hade i förra veckan en pappershjälm med runor på som läsarna kunde klippa ut, vika ihop och bära på huvudet. Tidningens chefredaktör Vite Lingonet uppmanar sina läsare att inte vara rädda för att bära den antisionistiska prosvenska huvudbonaden. -Bär den så att dina vänner och grannar kan se den. -Förklara för dina barn vad en viking är! -Posta ett foto med hjälmen på VK, Twitter, Facebook, Instagram, -Gå ut på stan med den! -Om så bara en enda person här [i Sverige] inte tryggt kan bära ett runtecken, kan svaret bara bli: Vi ska alla bära… Läs mer »

Thor
Medlem

OJ !!
Om inte det är HMF så finns det ingen HMF.
Jag drabbas iallafall av andnöd och svindel varje gång jag ser den sexuddiga davidsstjärnan som inrymmer all världens samlade ondska.

Ethny
Medlem

Alla tyskar som gör detta bör och SKA skämmas.

Vera
Medlem

Under Februari klädde man ut sig och firade Fasching. Nu tycks denna sed firas när som helst? Det är så skrattretande och dumt – nå må de ramla med papperskippar över sina snubbelstenar, tro på 6000 000 lögnen och spärrar in folk som har sitt förstånd i behåll kan vad som helst proklameras och judarna jublar tills segerkronan rycks av tillsammans med kippan från nationalsocialisterna som skapar förnuft och ordning.