Pappa försvarade sin son mot stenkastande gäng – döms att betala 25 000 kronor

INRIKES. En pappa som läxade upp gänget som kastade sten på hans son har nu dömts för ofredande och måste betala närmare 25 000 kronor.

Stenkastning har blivit vanligt i Sverige av någon anledning. Foto: Pixnio.

I april blev en pojke som besökte en skateboardramp i Hallstavik utanför Norrtälje trakasserad av ett gäng med ”andra barn” som kastade sten på honom. Pojken tog kontakt med sin pappa som kom dit och skällde ut gänget som bestod av minderåriga ynglingar.

Pappan anklagas för att under utskällningen ha tagit en pojke och tryckt ner honom mot skateboardrampen samtidigt som han påstås ska ha sagt att han tänkte slå ut ynglingens tänder om denne någonsin rörde sonen igen.

I Norrtälje tingsrätt åtalades pappan för misshandel, olaga hot och ofredande, vilket han hela tiden nekat till. Fadern uppger istället att det som hände var att han tog tag i en av ynglingarnas tröja och krävde att gänget aldrig mer skulle kasta sten.

Domen har nu kommit från Norrtälje tingsrätt. Då inga vittnen presenterats till misshandel och olaga hot så frias pappan för dessa anklagelser.

Emellertid döms han för ofredande eftersom rätten tror att pappans utskällning måste ha varit ”skrämmande” för pojken. Pappan måste nu betala 19 800 kronor i böter samt 5 000 kronor i skadestånd till ynglingen.

Källa:
Far skällde ut gäng som kastade sten på sonen – tvingas betala 25 000

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments