Pappa försvarade sin son mot stenkastande gäng – döms att betala 25 000 kronor

INRIKES. En pappa som läxade upp gänget som kastade sten på hans son har nu dömts för ofredande och måste betala närmare 25 000 kronor.

Stenkastning har blivit vanligt i Sverige av någon anledning. Foto: Pixnio.

I april blev en pojke som besökte en skateboardramp i Hallstavik utanför Norrtälje trakasserad av ett gäng med ”andra barn” som kastade sten på honom. Pojken tog kontakt med sin pappa som kom dit och skällde ut gänget som bestod av minderåriga ynglingar.

Pappan anklagas för att under utskällningen ha tagit en pojke och tryckt ner honom mot skateboardrampen samtidigt som han påstås ska ha sagt att han tänkte slå ut ynglingens tänder om denne någonsin rörde sonen igen.

I Norrtälje tingsrätt åtalades pappan för misshandel, olaga hot och ofredande, vilket han hela tiden nekat till. Fadern uppger istället att det som hände var att han tog tag i en av ynglingarnas tröja och krävde att gänget aldrig mer skulle kasta sten.

Domen har nu kommit från Norrtälje tingsrätt. Då inga vittnen presenterats till misshandel och olaga hot så frias pappan för dessa anklagelser.

Emellertid döms han för ofredande eftersom rätten tror att pappans utskällning måste ha varit ”skrämmande” för pojken. Pappan måste nu betala 19 800 kronor i böter samt 5 000 kronor i skadestånd till ynglingen.

Källa:
Far skällde ut gäng som kastade sten på sonen – tvingas betala 25 000

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Nybörjare
Wäring
7 månader sedan

Man är dömd att förlora. Försvarar man sig inte blir man skadad av buset, försvarar man sig blir man skadad av systemet.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
7 månader sedan
Reply to  Wäring

Moment 22.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
7 månader sedan

Lär er av Christer Pettersson.

Det spelade ingen roll vad snuten hade för vittnen eller bevis, han sa alltid samma sak:

”- Det var inte jag, för jag var inte där den kvällen!”

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
7 månader sedan

Bra råd. Ingen kommentar.

Vera
Nybörjare
Vera
7 månader sedan

En Far som försvarar sina barn mot mobbning skall belönas – Får jag komma med en liten upplevelse från 70 talet? Jag överraskade min lilla dotter som gick i I klass att hon smusslade med broderns småbilar. ”Jag måste mamma – annars får jag stryk av pojkarna på hemvägen.” Berättade för Göran – och han handlade direkt. Gömde sig i bland slyn vid Långberget i Strängnäs och riktig: Där kom flickan omringad av hotande pojkar. Göran rusade fram med ett ilsket rop: ”Rör ni flickan en gång till – skär jag halsen av er!!” Pojkarna rusade skrikande därifrån – så… Läs mer »

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
7 månader sedan
Reply to  Vera

Göran agerade helt rätt liksom pappan som försvarade sin son från vad som troligast var ett gäng babbe-ungar.

Men JUDE-systemet har via hjärntvätt och hot om straff påverkat väldigt många människor att inte göra det som är rätt.

Detta eftersom JUDE-makten hatar vita människor och rättfärdighet.

Det är dags att VAKNA nu och revoltera mot detta onda av JUDAR styrda och kontrollerade (((system))).

Hell seger!